Sibire pasiklydę žvejai suvalgė savo draugą?

Rusijos tyrėjai pradėjo

Tyrimas dėl nužudymo buvo pradėtas, kai regiono sostinės Jakutsko tyrėjai rado žmogaus palaikų liekanų netoli tos vietos, kur buvo rasti pasiklydę žvejai.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Tyrimas dėl nužudymo buvo pradėtas, kai regiono sostinės Jakutsko tyrėjai rado žmogaus palaikų liekanų netoli tos vietos, kur buvo rasti pasiklydę žvejai.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 5, 2012, 4:48 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 8:40 PM

Keturi vyrai dingo rugpjūtį per žvejybos išvyką didžiuliame Jakutijos regione, dar žinomame kaip Sachos respublika, kuri yra vienas iš atokiausių ir atšiauriausių vietų pasaulyje.

Šį mėnesį gelbėtojai galiausiai rado du vyrus iš šios grupės prie Sutamo upės už maždaug 250 kilometrų nuo artimiausio miesto Neriungrio pietų Jakutijoje.

Abu vyrai, gyvenantys Rusijos Tolimuosiuose Rytuose, tvirtino atsiskyrę nuo kitų žvejų ir sakė, kad kiti tikriausiai tebebuvo gyvi, kai jie stengėsi išgyventi laukinėje gamtoje.

Tačiau tyrimas dėl nužudymo buvo pradėtas, kai regiono sostinės Jakutsko tyrėjai rado žmogaus palaikų liekanų netoli tos vietos, kur buvo rasti pasiklydę žvejai.

„Tyrėjai atliko tyrimus dviejose vietose. Buvo rasti ir paimti žmogaus lavono fragmentai su smurtinės mirties požymiais, - sakoma Tiriamojo komiteto Jakutijos padalinio pranešime. - Iškelta baudžiamoji byla dėl įtariamos žmogžudystės.”

Rusijos baudžiamajame kodekse nenumatyta bausmė už kanibalizmą, tačiau valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“ nurodė, kad tyrėjai laikosi preliminarios versijos, jog du žvejai suvalgė vieną savo likimo draugą. Kol kas neaišku, kas ištiko ketvirtąjį vyrą.

Išgelbėti 37 ir 35 metų vyrai neigė įvykdę kokį nors nusikaltimą ir sakė, kad prasidėjus žiemai sugebėję išgyventi medinėje medžiotojų trobelėje, rinkdami maistą miške.

Tačiau naujienų portalas lifenews.ru pranešė, kad jiedu pabėgo iš ligoninės, kurioje buvo gydomi dėl smarkių nušalimų, o dabar slapstosi nuo tyrėjų.

Jakutijos tyrėjai nurodė, kad ketinama atlikti DNR ir patologinius tyrimus, siekiant kuo greičiau išsiaiškinti, kas nutiko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.