Sąmokslo teorijų princas eteryje šaukė 11 minučių (video)

„Alexas Jonesas – geriausia reklama griežtesnei šaunamųjų ginklų kontrolei JAV“. Taip liūdnai juokauja liberalūs amerikiečiai, kurie norėtų, kad šalyje būtų sugriežtinti ginklų įsigijimo ir laikymo įstatymai. Kaip skelbia „Daily Mail“, radijo laidų vedėjas, garsėjantis originaliomis sąmokslo teorijomis, pirmadienį svečiavosi britų žurnalisto Pierso Morgano vedamoje televizijos CNN laidoje ir ant vedėjo šaukė visą interviu skirtą laiką.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 9, 2013, 4:12 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 10:34 PM

P. Morganas su A. Jonesu, kuris neslepia siekiantis, kad britas būtų deportuotas iš JAV, siekė padiskutuoti apie ginklų kontrolę Amerikoje.

Britų žurnalistas laidoje CNN apie šaunamuosius ginklus kalba nuo pat gruodžio 14-osios žudynių Sandi Huko pradinėje mokykloje Konektikute ir teigia manantis, kad jų įsigijimo ir laikymo taisyklės turėtų būti ženkliai sugriežintos.

Tačiau A. Jonesas su laidos vedėju kalbėtis net negalvojo. Jis beveik 12 minučių įsiaudrinęs tiesiog staugė ant P. Morgano, kurį išvadino „raudonšvarkiu užsieniečiu“ (per JAV nepriklausomybės karą britų kariai dėvėjo raudonas uniformas), ir grasino pilietiniu karu, „jei kas nors bandys atimti mūsų ginklus“.

„Leiskite man pasakyti, kad 1776-ieji vėl prasidės, jei bandysite atimti mūsų ginklus. Nesvarbu, kiek jūsų, graužikų, išeis į gatves ir maldaus juos atimti. Mes ginklų neatiduosime“, - staugė amerikietis, kurio tinklalapį skaito ir kurio radijo laidos klausosi milijonai tautiečių.

A. Jonesas taip pat pareiškė, kad dėl pastarojo meto žudynių Amerikoje iš tiesų kaltos tokios „savižudiškos piliulės“ kaip antidepresantai „Prozac“.

P. Morganas vis bandė sugrįžti prie ginklų kontrolės temos: jis svečiui priminė, kad Amerikoje vien praėjusiais metais šaunamaisiais ginklais buvo įvykdyta 11 tūkst. žmogžudysčių, o Jungtinėje Karalystėje – vos 35.

Tačiau amerikietis į tokią pastabą atsakė teiginiu, esą P. Morganas yra „Naujosios pasaulio tvarkos“ atstovas. Sąmokslo teorijų fanatikai įsitikinę, kad pasaulį valdo tarptautinė kabala, kurios tikslas – viena pasaulio valstybė be sienų. Kitaip tariant, „Naujoji pasaulio tvarka“.

„Pabandome dar kartą. Kiek Britanijoje pernai nužudyta žmonių šaunamaisiais ginklais?“ – vėl paklausė P. Morganas.

„Nežinau, o kiek šimpanzių gali šokti ant smeigtuko galiuko?“ – neatsiliko A. Jonesas.

Šis kontraversiškai vertinamas amerikietis prieš kurį laiką sukūrė peticiją, kurioje reikalaujama deportuoti P. Morganą iš JAV, kadangi pastarasis „yra įsitraukęs į ataką prieš JAV konstituciją ir 2-ąją jos pataisą“. Peticijai, kuri paskelbta oficialiame Baltųjų rūmų tinklalapyje, jau pritarė daugiau nei 105 tūkst. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.