Meilės ir saugumo Turkijoje ieškojusi britė mirė išprievartauta ir sumušta

34 metų britė Beverley Mitchell persikėlė į Turkiją, ieškodama meilės ir saugumo. Fetijos kurorte su draugu turku apsigyvenusi moteris artimiesiems tvirtino, kad Turkijoje jaučiasi saugesnė, nei savo gimtojoje šalyje. Toks pareiškimas skamba ypač ironiškai, žinant, kas jai nutiko vėliau. Kaip rašo „Daily Mail“, moteris buvo paslaptingai nužudyta. Turkas savo draugę britę, informacinių technologijų specialistę, ne kartą mušė, ji buvo prievartaujama, taip pat ir grupiniu būdu. Po jos mirties vyras, apie kurį žinoma tik tai, kad jis vardu Shahinas, pasislėpė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 8, 2013, 9:22 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 7:32 AM

B. Mitchel apsigyveno Turkijos pietvakariuose esančiame populiariame Fetijos pajūrio kurorte, kurį labai mėgsta ir britai. Ten moteris susirado darbą informacinių technologijų srityje.

Tėvai ne kartą prašė jos grįžti į Didžiąją Britaniją, bet ji atsisakydavo tvirtindama, kad Turkijoje gyventi ramiau ir saugiau.

Duktė ne kartą tėvams skambindama skųsdavosi, kad sugyventinis ją muša. Tačiau kiekvieną kartą jis melsdavo atleidimo, ir britė neskubėjo su juo nutraukti santykių.

Likus keletui mėnesių iki Beverley mirties, tėvai aplankė ją Turkijoje. Tada moteris atrodė laiminga, todėl tėvai net nebandė jos įkalbinėti grįžti.

Parduotuvę Fetijoje turintis britas Christopheras Sandfordas, pažinojęs B. Mitchell, sakė dažnai ją matydavęs su mėlynėmis ir neblaivią. Moteris jam sakydavo, kad alkoholiu bando slopinti skausmą nuo patirtų traumų.

„Mes girdėjome apie Shahiną, bet nebendravome su juo, - sakė Ch. Sandfordas. - Mano nuomone, jis yra vienas iš daugelio Turkijos niekšų.“

Pasak verslininko, daugybė netekėjusių bričių nuo 15 iki 90 metų pasiduoda niekšų apžavams ir juos įsimyli. Bet iš tiesų tokiems vyrams būna reikalingi tik jų pinigai. Shahinas buvo vienas iš tokių.

Beverley draugai mano, kad savo mylimajam ji išleisdavo visus pinigus, o sau netgi pritrūkdavo maistui. Ji atrodydavo ne tik sumušta, bet ir sulysusi.

Kitas B. Mitchell pažįstamas Steve'as Tristramas sakė, kad 2012 m. gegužės 24 d. ją išprievartavo du vyrai. Vietos spaudoje buvo rašoma, kad prievartautojai buvo ginkluoti pistoletais.

Britė kreipėsi į policiją, bet tyrėjams ne tik nepavyko surasti nusikaltėlių, bet net ir patvirtinti paties išprievartavimo fakto. Iš nuovados ją pasiėmė Shahinas. Jis pareiškė, kad patraukli šviesiaplaukė pati kalta dėl išprievartavimo, ir dar ją sumušė. Po to moteris vėl atėjo į policiją dėl sumušimo, bet neišdrįso pasakyti, kad tai padarė jos sugyventinis.

Tai ne pirmas B. Mitchell išprievartavimas - kartą ji buvo išprievartauta ir anksčiau.

Tyrėjų žiniomis, liepos pradžioje B. Mitchell susirgo ir praktiškai nebeišeidavo iš namų. Liepos 16 d. ji buvo paguldyta į ligoninę. Moteris buvo be sąmonės. Gydytojams nepavyko išgelbėti jos gyvybės.

Pirmasis skrodimas buvo atliktas Turkijoje, bet teismo medicinos ekspertai nerado smurtinės mirties pėdsakų. Jų duomenimis, mirtį sukėlė kvėpavimo sistemos veiklos sutrikimai ir tam tikros patologijos.

Pakartotinis skrodimas buvo atliktas Didžiojoje Britanijoje. Apie galutinius rezultatus kalbėti dar anksti, tačiau sumušimo pėdsakų, alkoholio ar narkotinių medžiagų organizme medikai nerado.

B. Mitchell tėvas kreipėsi į visas jaunas moteris, įspėdamas susilaikyti nuo emigracijos į Turkiją. „Tai ne tokia saugi vieta, kaip daugelis galvoja“, - sako jis.

Tėvo manymu, jo dukterį pražudė jos troškimas rasti laimę. „Ji tik norėjo meilės, bet taip ir nesugebėjo rasti savo antrosios pusės“, - sako jis.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.