Televizoriaus auginami britų vaikai nemoka vaikščioti ir kalbėti

Kai kurie britų vaikai tiek daug laiko praleidžia sėdėdami vežimėliuose priešais televizorių, kad būdami trejų metų vis dar nemoka vaikščioti. Apie tokią daugiausia asocialiose šeimose augančių vaikų padėtį informavo Jungtinės Karalystės vyriausybės tarnautoja Louise Casey, rašo „Sunday Times“ ir „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-02-08 23:21, atnaujinta 2018-03-12 07:15

„Jie yra labai įpratę leisti laiką vežimėliuose priešais televizorių. Vienas iš jų net nemokėjo kramtyti“, - baisėjosi 47 metų pareigūnė. Ji vadovauja 450 mln. svarų sterlingų vertės vyriausybinei programai, kuri yra skirta probleminėms šeimoms padėti.

Šia tema L. Casey kalbėjo per praėjusią savaitę vykusį įvairių partijų susitikimą, kuriame buvo aptariama vaikų apsauga.

  Premjero Davido Camerono patarėja teigė, kad šie faktai liudija, jog vyriausybės iki šiol nesugebėjo išspręsti bėdų, susijusių su probleminėmis šeimomis. Anot „Sunday Times“, Anglijoje yra 120 tūkst. šeimų, priskiriamų didžiausios rizikos grupei.

„Tai ekstremalus atvejis. Mes vis dažniau girdime apie vaikus, kurie atėję į mokyklą nemoka kalbėti“, - nerimą išreiškė mokyklų direktorių nacionalinės asociacijos generalinis sekretorius Russellas Hobby.

Pasak vyro, tokie vaikai tik skleidžia į kriuksėjimą panašius garsus. O kai kurie penkiamečiai vis dar nešioja sauskelnes. Pasak R. Hobby, tai yra du dažniausiai mokytojų bendruomenėje girdimi nusiskundimai.

Pernai L. Casey pristatė studiją, kuri atskleidė klestintį smurtą tose šeimose, kurios neplanuoja šeimos ir gimdo vaikus, kurių paskui nepajėgia išlaikyti. Pranešime teigiama, kad tokie asmenys yra linkę į incestą, seksualinę prievartą, psichologinį smurtą, besaikį alkoholio vartojimą ir kitus nusikaltimus.

Parengė Eglė Buitkienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.