JAV vyras ėmė šaudyti teisme, žuvo dvi moterys ir užpuolikas

Jungtinėse

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2013-02-11 19:22, atnaujinta 2018-03-12 03:37

Vilmingtono meras Dennisas Williamsas sakė, kad viena nušautoji buvo užpuoliko žmona.

Dar neaišku, ar užpuoliką nušovė policininkai, ar jis pats nusišovė, pažymėjo valstijos policijos atstovas seržantas Paulas Shavackas. Jis dar pridūrė, kad užpuolikas buvo maždaug 30 metų amžiaus ir kad policija stengiasi nustatyti jo ir aukų tapatybes.

Šaudyta apie 8 val. ryto vietos (15 val. Lietuvos) laiku, kai minėtą žmogų prie įėjimo sustabdė apsauga.

Pasak vieno apygardos administracijos tarnautojo, užpuolikui įėjus į teismo pastato vestibiulį pasigirdo mažiausiai penki šūviai.

„Vienas ginkluotas vyras įėjo į vestibiulį ir ėmė šaudyti. Dvi civilės moterys buvo nušautos“, - sakė per televiziją transliuotoj spaudos konferencijoje policijos atstovas, pranešė AFP korespondentas iš Filadelfijos, Pensilvanijoje.

Policijos pareigūnai stengėsi sulaikyti vyriškį; du iš jų buvo sužeisti, tada prasidėjo susišaudymas; paleista „daug kulkų“, kol incidentas teismo pastate baigėsi, kalbėjo atstovas.

Sužeistų pareigūnų „būklė dabar nėra grėsminga jų gyvybei; užpuolikas guli negyvas vestibiulyje“, sakė atstovas, dar pridurdamas, kad pastatas tikrinamas „aukštas po aukšto, kambarys po kambario“; „padėtis vis dar tebėra dinamiška“.

Prie teismo pastato suvažiavo daug policijos automobilų, stovi greitosios pagalbos, gaisrininkų mašinos, - laukiama, kol bus paskelbta, jog viduje „švaru“.

Nors Jungtinėse Valstijose vietiniai ir federaliniai teismai yra budriai saugomi, šis užpuolikas ėmė šaudyti „lankytojamas atvirame vestibiulyje, kur žmonės renkasi dar prieš įeidami į apsaugos zoną pro metalo detektorius“, aiškino policijos atstovas,

Po virtinės žudynių šaunamaisiais ginklais viešose vietose Prezidentas Barackas Obama stengiasi, kad būtų įvesti griežtesni  ginklų laikymo apribojimai, nors jo iniciatyva sutinkama prieštaringai - daugelis amerikiečių nepritaria siūlomiems apribojimams.

Pirmiausia norima sugriežtinti ginklus perkančių asmenų patikrinimą, neleisti prekiauti ginklais, užtaisomais daugeliu šovinių, taip pat pusiau automatiniais ginklais.

Siūlymui uždrausti kariško stiliaus šautuvus, tikriausiai, vargu ar pritartų Kongresas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.