Kandidatas į popiežius: „Jie ką – marihuanos apsirūkė?“

Niujorko arkivyskupas kardinolas Timothy Dolanas, paklaustas apie tai, ką mano, kad jis yra vienas iš pagrindinių favoritų užimti šventojo Petro sostui, atrėžė, kad tie, kas taip galvoja, turbūt apsirūkė marihuanos. Tokius kardinolo ir galimo popiežiaus žodžius cituoja „Vatican Insider“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 19, 2013, 5:26 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 1:07 PM

Tačiau T. Dolanas pridūrė, kad puikiai supranta viltis tų, kurie norėtų soste matyti anglakalbį popiežių, „nors ir popiežius Voityla, ir dabartinis Ratzingeris gerai kalbėjo angliškai“.

Į klausimą, kokį vaidmenį vaidins Benediktas XVI, renkant naująjį Katalikų bažnyčios vadovą, kardinolas T. Dolanas pasakė, kad tik „dvasinį vaidmenį. Jo pavyzdys, jo maldos – visa tai padarys didžiulę įtaką“. Kokios nors tiesioginės popiežiaus įtakos konklavai galimybę T. Dolanas atmeta.

Niujorko arkivyskupas T. Dolanas – gana populiarus tarp katalikų ir turi gana stiprias pozicijas Vatikane. Jis yra konservatyviosios linijos šalininkas, kurią palaikė ir Benediktas XVI.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.