Šiaurės Airijoje furgone radus sprogmenų, evakuota apie 100 šeimų

Pirmadienį antro pagal dydį Šiaurės Airijos miesto Londonderio gyvenamųjų namų rajone pareigūnai furgone rado keturis mortyrų sprogmenis ir evakavo apie 100 šeimų, skelbia „Reuters“.

Londonderio policija mano, kad furgone rasti sprogmenys yra susiję su nacionalistų kovotojų veikla.<br>AP asociatyvi nuotrauka
Londonderio policija mano, kad furgone rasti sprogmenys yra susiję su nacionalistų kovotojų veikla.<br>AP asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 4, 2013, 1:14 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 3:59 PM

1998 metais taikos sutartimi baigėsi daugiau nei tris dešimtmečius trukęs smurtas Didžiosios Britanijos valdomoje Šiaurės Airijoje. Vieni prieš kitus kovojo daugiausia katalikai airių nacionalistai, kurie nori, kad Šiaurės Airija prisijungtų prie Airijos Respublikos, ir daugiausia protestantai, kurie nori likti Jungtinės Karalystės dalimi. Nepaisant sudarytos taikos, nacionalistai kartais rengia išpuolius.

Londonderio policija mano, kad furgone rasti sprogmenys yra susiję su nacionalistų kovotojų veikla. Pareigūnai du asmenis sulaikė transporto priemonėje ir dar vieną - per vėlesnę operaciją. Vakariniame miesto pakraštyje buvo uždaryti kai kurie keliai, o įvykio vietoje dirbo išminuotojai. Žiniasklaida pranešė, kad pareigūnai, kurie evakavo žmones, buvo apmėtyti akmenimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.