Sočyje įgriuvus olimpiadai kasamam tuneliui, pasviro namas (video)

Rusijos Sočio kurortas intensyviai ruošiasi 2014 m. olimpiadai. Taip intensyviai, kad net pernelyg skubotai. Kasant tunelį būsimam greitkeliui, įgriuvo žemė ir į ją prasmego dalis gyvenamojo trijų aukštų namo. Laimei, apsieita be aukų, tačiau pats namas šiuo metu stovi pasviręs, tarsi Pizos bokštas. Panašu, kad butų savininkams žalos gali niekas ir neatlyginti, rašo newsru.com.

Vietiniai televizijos kanalai nevykusį rausvos spalvos namą pakrikštijo Pizos bokštu.<br>"Reuters"
Vietiniai televizijos kanalai nevykusį rausvos spalvos namą pakrikštijo Pizos bokštu.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 4, 2013, 5:58 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 3:29 PM

Incidentas įvyko sekmadienį, kovo 3 d., Sočio Mamaikos mikrorajone. Žemė įgriuvo pažeidus viršutinių sluoksnių stabilumą ir sugriuvus atraminei sienai.

Iš viso įgriuvo apie 200 kubinių metrų grunto dviejose tunelio vietose. Vienoje iš jų nelaimės metu vyko darbai. Apsieita be nukentėjusiųjų, techniką taip pat pavyko laiku išvežti iš pavojingos zonos. Niekas nenukentėjo ir triaukščiame name, stovinčiame tiesiai virš avarijos vietos.

Preliminaria ekspertų nuomone, nelaimės priežastis buvo paviršinio grunto drėgmė, kuri padidėjo nesant tinkamos nutekėjimo sistemos, o taip pat pažeidimai, padaryti neteisėtai statant triaukštį namą. Susidėjus šioms aplinkybėms, susidarė per didelis spaudimas, ir tunelis įgriuvo.

Tuo tarpu pasviręs ir iš dalies po žeme prasmegęs triaukštis namas sulaukė didelio žiniasklaidos dėmesio. Vietiniai televizijos kanalai nevykusį rausvos spalvos namą pakrikštijo Pizos bokštu.

Atstatyti namą į normalią padėtį vargu ar bus įmanoma. Negana to, jo savininkams gali tekti atsakyti už tunelio įgriuvimą.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.