Prancūzijoje balzamuotojas garaže laikė 700 litrų žmogaus kraujo

Prancūzijos policija aptiko šiurpų radinį – balzamuotojo garaže jie rado 700 litrų kraujo ir kitų žmogaus skysčių. Dirbti namuose – ne naujiena, bet turbūt retas kas įsivaizduoja, kad tą galėtų daryti ir lavonų balzamuotojai. Tačiau policininkai, apsilankę vieno vyro namuose Pirėnų regione, įsitikino, kad įmanoma ir tai, rašo thelocal.fr.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 10, 2013, 7:52 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 6:47 AM

Balzamuotojo garaže buvo apie 700 litrų kraujo, išleisto iš šimtų žmonių kūnų, kuriuos jis balzamavo.

Kad kūnas geriau išsilaikytų po mirties, balzamuotojas žmogaus kraują pakeičia formalinu ir kitomis organinėmis medžiagomis. Po to jis privalo pasirūpinti, kad kraujas būtų sudegintas tam skirtoje vietoje.

Tačiau šis laisvai samdomas balzamuotojas kraują tiesiog kaupė savo garaže.

Policija įtaria, kad vyras, sutvarkantis apie 700 lavonų per metus, Pirėnų apylinkėse ne tik kaupė, bet ir į nuotėkų surinkimo sistemas išpylė tūkstančius litrų žmogaus kūno skysčių.

„Galima tik įsivaizduoti, ką jis darė“, - sakė prokuroras.

Policija nemano, kad balzamuotojas turėjo kokių nors kitų motyvų, išskyrus siekį sutaupyti.

„Jis nenorėjo sumokėti už sutartį su atliekų tvarkymo agentūra“, - sakė policijos atstovai, pabrėždami, kad šis vyras užtraukė gėdą visai savo profesijai.

Manoma, kad neteisėtas žmogaus atliekų išmetimas aplinkai gali turėti neigiamų grandininių pasekmių – mirusių žmonių kraujas galėjo būti užkrėstas.

Balzamuotojui pateikti kaltinimai netinkamu užkrėstų atliekų šalinimu ir neteisėtu šiukšlių išmetimu. Jam taip pat gresia bausmė už nelegalią veiklą – vyras teikė balzamavimo paslaugas, neturėdamas licencijos.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.