Svarbus J. Tymošenko sąjungininkas J. Lucenka išėjo iš kalėjimo

Jurijus Lucenka,

Prie kalėjimo vartų J. Lucenkos laukė šeima.<br>AP
Prie kalėjimo vartų J. Lucenkos laukė šeima.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 7, 2013, 10:55 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 4:40 PM

J. Lucenka, kuris, kaip ir J. Tymošenko, buvo svarbi 2004 metų „oranžinės“ revoliucijos figūra, išėjo iš Menskajos pataisos darbų įstaigos Makošynės mieste; jį pasitiko jo žmona Irina ir draugai.

Žurnalistams jis sakė, kad sieks susitikimo su J. Tymošenko ir nesitrauks iš politikos.

„Būsiu gatvėse, tarp žmonių“, - sakė J. Lucenka, kuris vilkėjo džinsus ir tradicinius siuvinėtus ukrainiečių liaudies marškinius.

Anksčiau šią savaitę jis taip pat kreipėsi į maždaug 5 tūkst. žmonių mitingą sostinėje Kijeve, kurį buvo sušaukę Ukrainos opozicijos lyderiai ir kurio metu buvo reikalaujama V. Janukovyčiaus atsistatydinimo.

„Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad pagaliau būsiu tarp tų, kurie, kaip ir aš, svajoja apie nepriklausomą ir europietišką Ukrainą“, - telefonu sakė jis mitingo dalyviams.

„Politika daroma ne kabinetuose, ji daroma aikštėse. Čia mes jau laimėjome ir laimėsime vėl“, - sakė J. Lucenka mitingui „Pakilk, Ukraina“.

Jis turėjo omenyje „oranžinę“ revoliuciją, kai šimtai tūkstančių ukrainiečių išėjo į gatves protestuoti prieš suklastotus rinkimų rezultatus, pagal kuriuos pergalė buvo skirta V. Janukovyčiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.