Baltarusijos fotokonkurso medžiagą teismas pripažino ekstremistine

Gardino srities Ašmenos

Realybę atspindinčios nuotraukos Baltarusijoje gali būti vertinamos kaip ekstremistinės. Asociatyvi nuotr.<br>D. Umbrasas.
Realybę atspindinčios nuotraukos Baltarusijoje gali būti vertinamos kaip ekstremistinės. Asociatyvi nuotr.<br>D. Umbrasas.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 18, 2013, 8:59 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 1:32 AM

Praėjusių metų rudenį Baltarusijos ir Lietuvos pasienyje iš fotografų Julijos Doroškevič ir Aleksandro Vasiukovičiaus buvo paimtas 41 fotoalbumo „Baltarusijos spaudos nuotraukos 2011” egzempliorius, kur buvo sudėtos nuotraukos laureatės. Leidiniai buvo perduoti Baltarusijos KGB. Albume buvo išspausdintos agentūrų „The Associated Press”, „Reuters”, „France Presse”, EPA, „Belta” fotografų, tapusių konkurso nugalėtojais, nuotraukos. Baltarusijos KGB konstatavo, kad fotokonkurso medžiaga yra ekstremistinė.

„Teismas pripažino, kad fotoalbumas, išleistas pagal konkurso rezultatus, yra ekstremistinio pobūdžio, ir nusprendė, kad jo egzemplioriai turi būti sunaikinti”, - sakė agentūrai pašnekovas. Teismo posėdis vyko už uždarų durų.

Į teismą kreipėsi Baltarusijos KGB Gardino srities valdyba. Savo pareiškime saugumiečiai remėsi įstatymu „Dėl priešinimosi ekstremizmui”, kuriame sakoma, kad „veikla, kuria siekiama žeminti piliečių nacionalinę garbę ir orumą, yra ekstremistinė”. Pareiškime taip pat buvo pažymėta, kad fotoalbumas pripažintas ekstremistiniu remiantis ekspertų išvada.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.