FTB identifikavo T. Carnajevo pažįstamą, turėjusį įtakos jo pažiūroms

FTB nustatė Tamerlano Carnajevo pažįstamo vardu Miša asmenybę. Manoma, kad šis žmogus prisidėjo prie jo pažiūrų suradikalėjimo, praneša „The Daily Beast”. JAV teisėsaugos institucijos neatskleidžia jokių duomenų apie šį asmenį.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 27, 2013, 12:40 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 3:44 PM

Kaip jau buvo pranešta, vyras vardu Miša susipažino su T. Carnajevu 2009 metais. Armėnas, perėjęs iš krikščionybės į islamą, dažnai lankydavosi Carnajevų namuose Kembridže. Pasak T. Carnajevo pažįstamo Elmirzos Chožgovo, Tamerlanas liovėsi sportuoti ir klausytis muzikos, kai Miša jam pasakė, kad islamas nepritaria tokiems užsiėmimams.

„The Washington Post” duomenimis, Mišai apie 30 metų, jis praplikęs ir su ilga ruda barzda. Pasak Tamerlano Carnajevo motinos Zubeidat, armėnas atnešė į jų namus tikėjimą ir „atvėrė akis”. Viso Mišos vardo ji nenurodė.

Z. Carnajeva papasakojo, kad Miša atvyko į JAV iš Azerbaidžano ir kad jis turi brolį, istorijos profesorių. „Man buvo gėda, kad perėjęs į islamą žmogus mūsų namuose meldėsi, o mes, gimę musulmonais, nesimeldėme”, - sakė moteris interviu CNN.

Balandžio 15 d. Bostono centre netoli maratono finišo linijos 12 sekundžių intervalu nugriaudėjo du sprogimai. Trys žmonės žuvo, daugiau kaip 260 buvo sužeista.

Amerikos valdžia įsitikinusi, kad šio teroro akto organizatoriai ir vykdytojai buvo broliai Carnajevai - 26 metų Tamerlanas ir 19 metų Džocharas. Vyrenysis brolis buvo nukautas per susišaudymą su policija. Jaunesnysis balandžio 26 d. buvo perkeltas iš ligoninės į kalėjimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.