Klivlando policija ignoravo pranešimus apie tris nuogas merginas su šunų pavadėliais

Trijų merginų pagrobimu kaltinamo Arielio Castro kaimynai prisipažino matę tris nuogas jaunas merginas, ropojančias keturiomis po jo namo vidinį kiemą su šunų pavadėliais ant kaklų, ir tris vyrus, jas vedžiojančius. Jie skambino policijai, tačiau policija į skambutį nesureagavo, rašo „Daily Mail“.

Kaimynai ne kartą kreipėsi į policiją, bet ji į jų pranešimus nežiūrėjo rimtai.<br>AP
Kaimynai ne kartą kreipėsi į policiją, bet ji į jų pranešimus nežiūrėjo rimtai.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 8, 2013, 5:27 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 1:35 AM

Ši šokiruojanti istorija - tik viena iš daugelio, kurias papasakojo A. Castro kaimynai iš Klivlando. Kaimynai sakė ne kartą skambinę vietos policijai, bet ji arba nesureaguodavusi, arba atvykusi net neužeidavo į namą.

Amanda Berry, Gina DeJesus ir Michelle Knight pradingo maždaug prieš dešimt metų, būdamos paauglės arba apie dvidešimties metų amžiaus. Jos buvo išlaisvintos pirmadienį, išspyrus užrakintų verandos durų apačią. Į lauką iššliaužusi Amanda kaimyno telefonu paskambino policijai.

Israelis Lugo, gyvenantis už dviejų namų nuo A. Castro, sakė 2011 m. lapkritį girdėjęs, kaip kažkas daužo namo, kurio langai uždengti plastikiniais maišeliais, duris. Policija atvyko, bet pareigūnai tiktai pabeldė į pagrindines duris, ir, kai niekas neatsiliepė, išvyko.

„Jie apėjo aplink namą ir tada išvyko“, - sakė kaimynas.

Kita kaimynė Nina Samoylicz, gyvenanti už trijų namų, sakė prieš dvejus metus vidiniame kieme mačiusi nuogą moterį, bet policija į jos pranešimą nereagavo rimtai.

„Pradžioje mums tai pasirodė juokinga, tada pagalvojome, kad tai keista, ir paskambinome policijai, - sakė ji. - Jie pamanė, kad mes žaidžiame, juokaujame, ir mumis nepatikėjo“.

Nerukus A. Castro savo sodą uždengė brezento uždanga, kad nesimatytų, kas vyksta viduje.

Klivlando policija tvirtina neturinti jokių įrašų apie tai, kad policija būtų kviesta į tą namą.

Pasak kaimyno I. Lugo, trečias skambutis policiją pasiekė iš moters, kuri gyveno netoliese esančiame daugiabutyje.

Nenorėjusi prisistatyti moteris sakė skambinusi policijai, kai pamatė tris jaunas merginas ropojančias keturiomis su šunų pavadėliais ant kaklų. Po vidinį kiemą jas vedžiojo trys vyrai.

Moteris sakė laukusi dvi valandas, bet policija neatvyko.

I. Lugo sakė praėjusį sekmadienį matęs Arielį Castro parke netoliese su mergaite, kuri, kaip dabar mano pareigūnai, yra A. Berry duktė.

Kai I. Lugo paklausė A. Castro, kieno ta mergaitė, A. Castro atsakė, kad tai jo merginos duktė.

Ninos Samoylicz motina Elsie Cintron taip pat sakė kartą mačiusi mažą mergaitę, žiūrinčią pro palėpės langą.

2004 m. name lankėsi pareigūnai, atlikdami vaiko teisių tarnybų tyrimą.

Policija pasibeldė į namo, kuriame buvo laikomos trys dingusios moterys, duris, bet niekas neatsiliepė, ir pareigūnai išvyko.

Pareigūnai atvyko į namus ieškoti A. Castro, kai jis, dirbdamas mokyklinio autobuso vairuotoju, netyčia autobusų parke paliko berniuką. Jokie kaltinimai už tai nebuvo pateikti ir tyrimas nebuvo atliekamas.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.