Dešimt metų pagrobėjo kankintos moterys prabilo apie patirtą košmarą

Atskleidžiama vis daugiau detalių, kokius košmarus trims moterims teko išgyventi dešimt metų įkalintoms grobiko namuose Klivlande. Vyriausia iš trijų moterų Michelle Knight, kuriai dabar 32 metai, policijai sakė, kad išgelbėjo savo nelaimės draugės Amandos Berry naujagimės dukters gyvybę, atlikusi jai dirbtinį kvėpavimą. Tuo tarpu pagrobėjas grasino jas nužudyti, rašo „Daily Mail“.

Arielis Castro su savo broliais Klivlando teisme.<br>AP
Arielis Castro su savo broliais Klivlando teisme.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 9, 2013, 10:53 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 11:52 PM

Per gimdymą A. Castro stovėjo šalia. Nėra žinoma, ar per gimdymą prieš šešerius metus buvo naudojamos kokios nors medicininės priemonės.

Mergaitė, vardu Jocelyn, gimusi nekvėpavo, ir Arielis Castro pasakė, kad jeigu kūdikis mirs, jis nužudys ir motiną. Amanda pagimdė ją pripučiame baseine. Kelias košmariškas minutes M. Knight kovojo dėl Jocelyn gyvybės. Apžiojusi burną, darė jai dirbtinį kvėpavimą. Kai naujagimės gyvybė buvo išgelbėta, M. Knight buvo liepta viską išvalyti.

Nelaisvėje kiekvienai moteriai būdavo įteikiamas tortas, pažymint „pagrobimo dieną“. Tas ritualas joms turėjo pakeisti gimtadienius.

Pradžioje A. Castro visas tris moteris laikė surakintas grandinėmis rūsyje. Bet vėliau, po keleto metų nelaisvės, leido joms gyventi kartu antrajame aukšte.

Dienos šviesą joms buvo galima išvysti, kai jos, paslėptos po perukais ir akiniais nuo saulės, būdavo išvedamos į vidinį kiemą.

A. Castro užsitikrino, kad jo ir Amandos duktė Jocelyn nežinotų tikrųjų DeJesus ar Knight vardų – jis nenorėjo, kad maža mergaitė juos pakartotų viešumoje.

M. Knight sakė tyrėjams, kad ji buvo pastojusi penkis kartus, bet visus kartus prarado kūdikius. Moteris nuolat badavo ir buvo ne kartą kumščiuojama į pilvą, siekiant sukelti persileidimus.

Gina DeJesus sakė mananti, kad būdama nelaisvėje nė karto nebuvo pastojusi.

Per visą dešimtmetį, kol buvo nelaisvėje, nė vienos iš trijų moterų nė karto neapžiūrėjo gydytojas, joms nesuteikta jokia medicininė pagalba.

Michellę ir Amandą A. Castro pagrobė, pasisiūlęs pavežti iš darbo namo.

Gina buvo jo dukters draugė, jos lankė tą pačią mokyklą. Pažadėjęs nuvežti pas draugę, jis ją pagrobė.

A. Berry pavyko ištrūkti į laivę, nes A. Castro buvo užmiršęs užrakinti „didžiąsias vidines duris“. Jis trumpam išėjo į netoliese esantį McDonalds nupirkti belaisvėms maisto.

Antrosios durys buvo užrakintos. A. Berry bijojo jas laužti, nes galvojo, kad A. Castro nori ją išbandyti.

Pagrobėjas su aukomis žaisdavo žiaurų žaidimą apsimesdamas, kad išeina, bet atsiguldavęs tolėliau ir stebėdavęs, ar jos nebandys išeiti.

Jeigu jos pabandydavo, būdavo sugaunamos ir sumušamos.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?