Kitas kaimynas pareiškė, kad tai jis išlaisvino dešimt metų kalintą moterį (video)

Klivlande atsirado kitas tris moteris nelaisvėje dešimt metų laikiusio Arielio Castro kaimynas, kuris tvirtina, kad tai jis išlaisvino Amandą Berry, išspirdamas duris, o ne dabar tautos didvyriu tapęs Charlesas Ramsey. Tai Angelas Cordero, prastai kalbantis angliškai – bendraujant su žurnalistais, jam vertėjavo dukterėčia. Pasakodamas apie dramatišką išgelbėjimą, Ch. Ramsey nė karto jo nepaminėjo, rašo „Daily Mail“.

A. Codero (kairėje) užsiminė, kad tuo metu, kai atėjo Ch. Ramsey, Amanda su dukrele jau buvo lauke.<br>Youtube ir AP
A. Codero (kairėje) užsiminė, kad tuo metu, kai atėjo Ch. Ramsey, Amanda su dukrele jau buvo lauke.<br>Youtube ir AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 9, 2013, 10:53 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 11:52 PM

A. Cordero pasakojo, kad sėdėjo kaimyno verandoje ir išgirdo triukšmą. Nuėję pasižiūrėti, vyrai pamatė nevilties apimtą moterį, prašančią pagalbos.

„Kaimynas man pasakė, kad kažkas vyksta name priešais, ir mes nuėjome pasižiūrėti, iš kur sklido šauksmas, - pasakojo A. Codero. - Mes pamatėme ranką, iškištą į lauką ir judančią aukštyn ir žemyn. Nuėjome pažiūrėti, kas vyksta, ir ji mums pasakė, kad buvo pagrobta prieš dešimt metų.

Aš išspyriau durų apačią, prieš tai bandžiau jas atidaryti, bet buvo per sunku, todėl išlaužiau apačią, ir Amanda pabėgo iš namo“.

Detalė, kad A. Berry buvo iškišusi ranką pro užrakintas duris, atitinka Ch. Ramsey pasakojimą. Jis stovėjo su minia prie policijos nuovados po A. Castro pagrobtų moterų išvadavimo.

A. Codero pasakojo iš karto supratęs, kokia pavojinga ta situacija, ir ragino kuo greičiau bėgti, kol negrįžo A. Castro.

„Kai Amanda išlindo, ji grįžo pasiimti dukters. Ji išstūmė ją pro skylę durų apačioje, ir aš jai pasakiau: „Greičiau, eime į kitą gatvės pusę, į kaimyno namą, kad grįžęs tas vyras negalėtų tavęs nuskriausti“. Taigi, ji nuėjo į kaimyno namus, pasinaudojo jo telefonu ir pranešė policijai, kas vyksta“, - pasakojo jis CNN, vertėjaujant dukterėčiai.

Paklaustas, koks išvaduojant Amandą buvo Ch. Ramsey vaidmuo, A. Codero pareiškė, kad jo iš viso ten nebuvo.

„Pirmasis, kuris kalbėjo tiesiogiai su Amanda, buvau aš, ir ji man pirmoji pasakė, kas vyksta, ji pasakė, kad name yra dar dvi moterys“, - sakė A. Codero.

Ankstesniame interviu A. Codero užsiminė, kad tuo metu, kai atėjo Ch. Ramsey, Amanda su dukrele jau buvo lauke.

„Bet iš tiesų tas, kuris ten nuėjo, perėjo gatvę ir išlaužė duris, buvau aš“, - sakė jis.

A. Codero sakė nejaučiantis Ch. Ramsey pavydo ar apmaudo – svarbiausia, kad moterims, kurioms jis padėjo išsigelbėti iš namo, viskas gerai.

Savo ruožtu Ch. Ramsey neminėjo A.Codero, bet sakė, kad išgirdęs šaukiant moterį pamatė kaimyną, bėgantį per gatvę, ir pats taip pat nuėjo pažiūrėti, kas vyksta.

Jis pabrėžė, kad jam rūpi tik tų jaunų moterų gerovė, ir jis nemano nusipelnęs piniginio atlygio.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.