Tris moteris dešimt metų kalinusio A. Castro sūnaus išpažintis

Trijų merginų pagrobimu ir kalinimu kaltinamo Arielio Castro sūnus Anthony davė išskirtinį interviu britų portalui „Daily Mail“, kuriame papasakojo, kad tėvas jį mušdavo, o po smegenų operacijos atsigavusią motiną buvo sumušęs beveik iki mirties. Pasak sūnaus, duris, vedančias į rūsį, palėpę ir garažą, Arielis Castro visuomet laikydavo užrakintas ir neleisdavo ten netgi šeimos narių. Šeimos nariai neįsivaizdavo, kokie košmarai slypi už tų durų.

Arielis Castro (viduryje) su broliais Onilu (kairėje) ir Pedro.<br>AP
Arielis Castro (viduryje) su broliais Onilu (kairėje) ir Pedro.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 9, 2013, 9:53 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 1:04 AM

Sūnus šokiruotas

31 metų Anthony Castro sakė buvęs šokiruotas, kai išgirdo apie jo tėvui mestus kaltinimus, ir prisiminė pokalbi su tėvu prieš keletą savaičių. Arielis paklausė sūnaus, ar jis tiki, jog Amandos Berry – vienos iš jo aukų – pagrobimas kada nors bus išaiškintas.

„Jeigu tiesa, kad jis laikė ją nelaisvėje, vertė su juo lytiškai santykiauti, susilaukė su ja vaiko ir laikė ją paslėptą, laikė jas, nematančias saulės šviesos – jis tikrai atėmė tų merginų gyvenimus, - sakė sūnus. - Jis nenusipelno turėti savo asmeninio gyvenimo. Jis nusipelno likusį savo gyvenimą praleisti už grotų. Aš tik džiaugiuosi, kad jos gyvos“.

Tėvas su Anthony motina išsiskyrė dešimtajame dešimtmetyje ir su sūnumi bendravo nedažnai. Bet vienas paskutinių pokalbių su tėvu ypač įstrigo sūnaus atmintyje.

Balandžio viduryje tėvas paklausė, ar Anthony tiki, kad policija kada nors suras Amandą Berry. Anthony atsakė, kad A. Berry tikriausiai negyva, nes yra dingusi jau taip ilgai. „Tikrai? Tu taip manai?“ - paklausė tėvas.

Tuo metu, pasak policijos, A. Berry buvo užrakinta Arielio namo rūsyje.

„Namas visada būdavo užrakintas, - prisiminė Anthony. - Buvo vietų, kur mums nebuvo galima eiti. Užrakintas buvo rūsys. Užrakinta palėpė. Užrakintas garažas“.

52 metų Arielis Castro buvo areštuotas kartu su dviem broliais – 54 metų Pedro ir 50 metų Onilu.

Trys jo namuose dešimtmetį kalėjusios moterys – 26 m. Amanda Berry, 23 m. Gina DeJesus ir 32 m. Michele Knight – ir šešerių metų mergaitė, gimusi Amandai esant nelaisvėje, buvo nuvežtos į ligoninę, bet dabar jau išrašytos ir yra saugioje vietoje.

Policija prasitarė, kad namuose merginos būdavo surakinamos grandinėmis ir apvyniojamos lipniomis juostomis.

Trys moterys turėjo ne vieną nėštumą, net patirdavo persileidimus, nes buvo mušamos ir prastai maitinosi.

Tėvas - smurtautojas

Anthony Castro, dirbantis banke ir gyvenantis Ohajo valstijos Kolumbo mieste, tėvą apibūdina kaip smurtaujantį, valdingą vyrą, kuris 1993 m. beveik mirtinai sumušė jo motiną, sveikstančią po smegenų operacijos.

Pasak sūnaus, tėvas būdavo paslaptingas ir drausdavo jam eiti į kai kuriuos kambarius.

Anthony sako lankęsis pas tėvą prieš dvi savaites, bet į namus nebuvo pakviestas. Jis sako niekada neįtaręs, kad tėvas gali rūsyje laikyti įkalintas tris moteris.

„Vienintelis dalykas, kurį galiu pasakyti, tai baisus šokas, - sako jis. - Nesuvokiama, kas atsitiko toms mergaitėms. Tai tiesiog košmaras. Aš jaučiuosi prieš jas siaubingai. Neapsakomai siaubingai“.

Buvusi Arielio žmona, Anthony motina Grimilda 'Nilda' Figueroa, neapsikentusi ilgus metus trukusio smurto, su sūnumi ir trimis dukterimis išvyko iš Arielio namų 1996 m.

Anthony sako, kad su tėvu bendrauja tik keletą kartų per metus ir retai lankosi jo namuose.

„Nesu užsibuvęs tuose namuose ilgiau kaip 20 minučių, kiek pamenu, - sako jis. - Kalbu apie laikus po vidurinės mokyklos. Nuo dešimtojo dešimtmečio pabaigos“.

Pasak Anthony, su tėvu ryšių nelabai palaikė ir trys jo seserys.

„Visus tuos metus, kai gyvenome tuose namuose, buvo nuolat smurtaujama, ir aš buvau mušamas... Mes niekada nebuvome artimi, todėl buvo dalykų, apie kuriuos nesame niekada kalbėjęsi, - pasakojo jis. - Keista net pagalvoti, kad aš buvau taip arti šito. Sunku suvokti, kad aš prieš dvi savaites buvau tuose namuose, visam tam vykstant“.

Anthony sakė, kad jau kalbėjosi su keletu šeimos narių po to, kai buvo areštuotas jo tėvas ir dėdės. Po pradinio šoko dėl baisių kaltinimų, vėliau visi jie pripažindavo, kad Arielis tikrai galėjo laikyti uždaręs tas tris moteris prieš jų valią.

„Jie visi įsiutę. Visi įpykę“, - sako jis.

Dėdės - alkoholikai

Anthony neįsivaizduoja, kokį vaidmenį šiame reikale suvaidino jo dėdės. Tačiau jis sakė netikintis, kad trys moterys buvo laikomos Arielio namuose visus 10 metų.

Jis spėja, kad jo dėdė Onilas, kuris taip pat turi namą ir gyvena vienas, galėjo prisidėti prie moterų laikymo nelaisvėje.

Su buvusia sugyventine, su kuria gyveno 15 metų, Onilas susilaukė dviejų sūnų. Jo sūnums dabar jau virš 20 metų. Su jų motina Onilas išsiskyrė maždaug prieš 10 metų. Šiuo metu jis gyvena vienas.

„Viena mano dalis gali patikėti, kad jis su tuo susijęs, - sakė Anthony apie savo dėdę. - Bet kita dalis negali patikėti. Mano tėčio broliai buvo artimiausi jo žmonės. Mano tėtis išties uždaras žmogus. Jeigu kas nors žinojo, ką jis daro, tai tie du. Mano tėtis iš jų stipriausias ir tvirčiausias iš jų visų. Jie baisiai susigadino sveikatą gerdami“.

Abu vyrai jau daug metų yra alkoholikai, nors Onilas šiuo metu gyvena blaiviai. „Kai buvau vaikas, jis būdavo nuolat girtas. Abu mano dėdės būdavo visąlaik girti“, - sako Anthony.

Jo dėdė Pedro, gyvenantis su motina, buvo taip paveiktas alkoholizmo, kad buvo sunku su juo net susikalbėti.

„Kaskart, kai aplankydavau močiutę, jis gulėdavo lovoje, žiūrėdavo televizorių. Jis visada ten būdavo“, - pasakoja Anthony.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.