Kinai piktinasi jų svajonių neatitinkančia lyderio anūke

1976 metais mirusio Kinijos lyderio Mao Zedong’o anūkė sulaukė kaltinimų veidmainyste: pro kinų akis neprasprūdo moters turtai ir trys jos vaikai, rašo „Lietuvos rytas”, remdamasis „The Daily Mail” informacija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 13, 2013, 8:45 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:11 PM

„Ar ji neturėtų būti komunistė?” – pašaipiai klausia tėvynainiai. Kinijos komunistų partijai 1945–1976 metais vadovavusio Mao Zedong’o anūkė Kong Dongmei, kuriai yra 41-eri, turtingiausių šalies gyventojų sąrašuose užkopė į 242-ąją vietą. Moters ir jos sutuoktinio turtai vertinami 814 milijonų dolerių.

Raudonąja princese dažnai pavadinama Kong Dongmei nemažai turtų susikrovė iš knygų, kurias ji parašė apie savo senelį. Kinė nuo 2001 metų Pekine turi knygyną, o jos sutuoktinis yra įkūręs pirmąjį Kinijos nacionalinį aukcioną ir ketvirtą pagal dydį draudimo kompaniją.

Mao Zedong’o rėmėjams kliūva ne vien tik sutuoktinių turtai, bet ir trys jų atžalos, mat Kinijoje jau tris dešimtmečius galioja vieno vaiko politika. Atkreipiamas dėmesys ir į tai, kad pora susituokė tik po penkiolikos ne santuokoje praleistų metų.

Kong Dongmei patekimas į turtingiausių Kinijos žmonių 500-uką socialiniame tinkle „Weibo” sukėlė audrą. Skamba net kaltinimai, kad moteris išdavė savo senelio, „proletariato revoliucijos didžiojo mokytojo”, palikimą.

„Lyderio Mao, kuris vadovavo mums išraunant su šaknimis privačią nuosavybę, anūkė ištekėjo už kapitalisto ir pažeidė šeimos planavimo politiką, pagimdydama tris nesantuokinius vaikus”, – piktinosi vienas vietos valdžios Pietvakarių Kinijoje patarėjas Luo Chongminas.

„Ar Kong Dongmei mokėjo baudas už tai, kad daugiau negu 10 metų buvo meilužė ir pagimdė tris vaikus?” – klausė kitas socialinių tinklų lankytojas.

Tiesa, ginantieji Mao Zedong’o anūkę tikina, kad turtai ne jos, o sutuoktinio. Juos jis esą susikrovė dar prieš vesdamas Kong Dongmei 2011 metais.

Kong Dongmei į Kiniją daugiau nei prieš dešimtmetį grįžo baigusi magistro studijas Pensilvanijos universitete. Tėvynėje moteris ėmė reklamuoti „Naująją raudonąją kultūrą”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.