Čekijos prezidentas iškilmingame renginyje šlitinėjo girtas? (video)

Čekijos prezidentas girtas? Tokių įtarimų sukėlė vaizdo įrašas iš renginio praėjusią savaitę – iškilmingos Čekijos karališkųjų brangenybių parodos atidarymo ceremonijos. Čekijos vadovas svyravo, ramstėsi į sieną, nesiryžo žengti žingsnio nuo laiptelio, kol kardinolas neištiesė jam rankos.

Milošas Zemanas Čekijos karališkųjų brangenybių parodos atidarymo ceremonijoje atrodė girtas.<br>AP
Milošas Zemanas Čekijos karališkųjų brangenybių parodos atidarymo ceremonijoje atrodė girtas.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 15, 2013, 4:03 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 5:36 PM

Milošas Zemanas neslepia, kad išgerti mėgsta. Bet šį kartą prezidentūra tikina, kad prezidentas nebuvo girtas, o pasigavęs virusą, ir jam tiesiog reikėjo dieną ar dvi pailsėti, praneša AP.

Nepaisant prezidentūros komentarų, vaizdo įrašas internete sukėlė tikrą audrą. Čekai, išgeriantys daugiausiai alaus visame pasaulyje (vienam žmogui), pradėjo į socialinius tinklus kelti savo, geriančių baruose, nuotraukas su užrašais „Čia aš gaudau virusą“ arba „Išėjau viruso“.

68 metų M. Zemanas yra prisiekęs rūkalius, mėgsta riebų maistą ir dažnai aukština girtavimo privalumus. Per vieną renginį jis gyrė Winstoną Churchillį, kad jis mėgo viskį, ir nurodė, kad Adolfas Hitleris buvo abstinentas ir vegetaras, „ir jūs žinote, kaip jam baigėsi“.

Per rinkiminę kampaniją 1996 m. M. Zemanas pasakė, kad jo kampanijos autobusas „varomas dujomis ir Becherovka“ - populiarių čekų likeriu. Po dvejų metų jis tapo Čekijos ministru pirmininku.

Vienam Čekijos bulvariniam laikraščiui jis, esą, yra pasakęs, kad kiekvieną dieną išgeria vidutiniškai šešias taures vyno ir tris stipraus gėrimo taureles.

M. Zemanas tvirtina, kad geria taip, jog nejaučia jokio neigiamo alkoholio poveikio, ir atvirai kvietė kitus įrodyti, kad yra kitaip. „Jeigu kas nors kada nors gyvenime matė mane girtą, pasakykite, kada“, - sakė jis per rinkiminę kampaniją.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.