Kinų paauglys apipiešė senovinę Egipto šventyklą

Kinijos paauglys „pasižymėjo“ Egipte, apipiešdamas senovinę Luksoro miesto šventyklą. „Čia buvo Dingas Jinhao“, - ant tūkstantmečius menančio bareljefo kiniškai užrašė penkiolikmetis. Incidentas sulaukė pasaulio dėmesio, kai kitas kinų turistas pamatė užrašą ir nufotografavęs paskelbė populiariame tinklalapyje, praneša agentūra AP.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 28, 2013, 6:14 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 4:10 AM

„Mano liūdniausia akimirka Egipte. Man taip gėda, kad negaliu pakelti akių“, - rašė nuotrauką paskelbęs turistas.

Nuotrauka netruko sulaukti Kinijos visuomenės dėmesio ir tūkstančių komentarų. Komentatoriai greitai išaiškino, kad terlionės autorius – penkiolikmetis Dingas Jinhao iš Nankino miesto. Daugelis piktinosi, kad toks paauglio poelgis užtraukia gėdą visai šaliai.

„Kodėl tiek daug piliečių važiuoja į užsienį ir mums daro gėdą? Kiek kartų turės pasikeisti, kad pasikeistų toks elgesys?“ - klausia garsus Šanchajaus televizijos žurnalistas Xuan Kejiongas.

Į incidentą sureagavo net valdančios komunistų partijos laikraštis „People's Daily“.

Kilus triukšmui, vaikinuko tėvai ryžosi viešai atsiprašyti. Dingo tėvas Nankino laikraščiui sakė: „Vaikas padarė klaidą, ir atsakomybė tenka suaugusiesiems. Taip nutiko todėl, kad mes jo gerai neprižiūrėjome ir neišmokėme gražiai elgtis“.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.