Samaroje paniką sukėlę sprogimai pareikalavo ir žmogaus gyvybės

Rusijos Samaros srityje netoli Čiapajevsko miesto antradienio vakare nugriaudėjus sprogimams karinės amunicijos sandėliuose, žuvo vienas žmogus, 34 nukentėjo, pranešė regiono gubernatorius Nikolajus Merkuškinas. Tarp nukentėjusiųjų yra ir vaikas. Iš Nagornyj kaimo į Čiapajevską buvo evakuota 6,49 tūkst. žmonių, iš jų 825 vaikai ir 1,83 tūkst. pagyvenusių žmonių, rašo mk.ru.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 19, 2013, 2:23 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 9:12 AM

Dešimt nukentėjusiųjų paguldyti į ligoninę, kitiems pagalba suteikta ambulatoriškai.

Kaip praneša „Interfax“, žuvusysis buvo Uzbekistano pilietis, amunicijos sandėlio darbuotojas. Jo kūnas rastas tarp griuvėsių poligone.

Tarp nukentėjusių gyventojų, paguldytų į ligoninę, pati rimčiausia trauma – kojos lūžis. Žmonių gyvybei pavojus negresia.

Trečiadienį priešpiet prie Čiapajevsko buvo likę dar du gaisro židiniai, kuriuose retkarčiais pasigirsdavo pavieniai sprogimai. Valdžia planuoja užgesinti gaisrą iki trečiadienio vakaro. Trečiadienį apie pietus sprogimų vėl padažnėjo.

„Šiandien buvo periodas, kai sprogimai buvo išvis liovęsi, po to mes juos girdėjome maždaug po vieną per valandą. Dabar dėl vėjo gūsių sprogimai padažnėjo iki 1-2 kartų per penkias minutes“, - sakė Ypatingųjų situacijų ministerijos atstovas.

Sprogimų pasekmių likvidavimas gali kainuoti 120-150 mln. rublių. Nukentėjusiesiems bus išmokėtos kompensacijos.

Antradienį apie 19 val. iš Čiapajevsko buvo gautas pranešimas apie tai, kad likviduojant kovinius šaudmenis įvyko techninis gedimas, sukėlęs didžiulį sprogimą poligone. Gyventojai girdėjo penkis labai galingus sprogimus.

Pirminiais duomenimis, sandėliuose buvo apie 13 milijonų vienetų šaudmenų. Greta esančiame Čiapajevsko mieste kilo panika. Užsiliepsnojo ir šalimais esantis miškas, tačiau buvo užgesintas.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.