Rusijoje nufilmuota, kaip stovyklos prižiūrėtojai tyčiojasi iš vaikų

Rusijos Čiuvašijos Respublikos tyrėjus sudomino internete pasirodęs vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip vienoje vaikų vasaros stovykloje vadovai tyčiojasi iš mažamečių, rašo newsru.com. Įraše, pasirodžiusiame keliuose vietiniuose tinklaraščiuose, socialiniuose tinkluose ir forumuose, matyti, kaip maždaug 10 metų berniukas, miegantis vonioje, laistomas dušu. Įrašą lydi pašaipus kankintojų juokas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-06-25 19:48, atnaujinta 2018-03-05 05:09

Vėliau jaunuoliai koridoriumi tempia čiužinį su ant jo miegančia mergaite, įneša jį į vieną iš kambarių, lygiai taip pat prislopintai kikendami.

Kitame kambaryje tie patys jaunuoliai mažus berniukus susuka į čiužinius ir palieka taip gulėti lovose.

Paskutiniame epizode vadovai išvaro vaikus iš kambario „į mankštą“.

Viename iš interneto forumų nurodytas stovyklos pavadinimas – tai stovykla „Zolotoi kolos“ Čeboksarų rajone.

„Vaikas nuolat skųsdavosi, kad jam neduoda miegoti, prašėsi namo. Apie vadovą vaikai sakydavo, kad jis juos spardo. Išvažiuojant paklausiau jo, kodėl spardė vaikus, ir jis neslėpė, atsakė, kad „vaikai nesupranta, jeigu juos verčia tik daryti atsispaudimus“, - rašo viena mama. Vaizdo įraše jai pasirodė, kad kai kurie vadovai, kurie tyčiojosi iš vaikų, buvo neblaivūs.

„Kambaryje, kai atvykome pasiimti vaiko, buvo visiška betvarkė ir nešvara. Į spintelę viskas netilpo, o spintose koridoriuje nebuvo nė vienos lentynos, todėl vaikų daiktai gulėjo apačioje, susimaišę su avalyne“, - apie sąlygas stovykloje rašė mama.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.