Pedofilų gaujos auka prabilo apie trejus metus kentėtą prievartą

Didžiosios Britanijos Oksfordo seksualinių maniakų gaujos auka išdrįso prabilti apie savo trejus metus trukusį košmarą. Merginos išpažintis paskelbta portale „Daily Mail“. „Jie darė su manim, ką norėjo, net pačius bjauriausius dalykus“, – pasakoja Katie (vardas pakeistas). Būdama dvylikos, ji susipažino su dviem broliais pakistaniečiais, susidraugavo su jais. Ji nesuprato, kad rodydami dėmesį jie ruošia ją seksualiniam išnaudojimui. Beveik trejus metus Katie gaujos buvo seksualiai išnaudojama, patyrė smurtą. Šimtus kartų ji buvo parduodama pedofilams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 30, 2013, 7:18 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 1:50 AM

Apsimetė draugais

Mokydamasi pradinėje mokykloje Katie buvo laikoma gabia mokslui ir svajojo būti teismo medicinos eksperte.

Namuose mylintys tėvai jai skaitydavo prieš miegą pasakas ir kartais primindavo, kad ji neužmirštų pašerti savo milžinišką afrikietiškąją sraigę.

Bet kai Katie sulaukė dvylikos, jos gyvenimas negrįžtamai pasikeitė. Oksforde su draugu ji sėdėjo ant laiptų. Prie jų prisigretino du broliai pakistaniečiai ir susidraugavo, pavaišinę alkoholiu ir cigaretėmis.

Mergaitė jautėsi pamaloninta jai rodomo dėmesio ir nesuvokė, kad yra ruošiama seksualiniam išnaudojimui, kol tapo per vėlu.

Beveik trejus metus ji kentė gaujos smurtą ir seksualinį išnaudojimą. Šimtus kartų ji buvo pardavinėjama pedofilų tinklui visoje Didžiojoje Britanijoje.

Nors apie patiriamą išnaudojimą ji pasakė policijai ir socialinėms tarnyboms, kelio šiems nusikaltimams niekas neužkirto.

Kai kurie jos skriaudėjai jau atsidūrė kalėjime, ir Katie išdrįso pirmą kartą prabilti apie savo trejus metus trukusį košmarą.

„Mokykloje buvau laikoma moksliuke, – sako ji. – O po šešių mėnesių tapau tokia, kuri pradingsta ir po kelių dienų grįžta visa purvina. Apie tokį staigų pasikeitimą baisu pagalvoti net dabar.“

Darė viską, ką norėjo

Katie iki šiol sunku suprasti, kaip tokių padorių tėvų duktė – jos tėvas yra statybų inžinierius – galėjo būti taip išnaudojama.

„Pradžioje jie apsimeta, kad nori tapti tavo draugais. Tada viskas intensyvėja. Jie tave atskiria nuo visų. Jie pasako, kad tavo šeima yra tavo priešai, tavo draugai yra tavo priešai. Tada aš galvojau, kad mano paaugliai draugai pradės manęs nemėgti. Jie sakė – jeigu grįši į mokyklą, tavęs niekas nemėgs, nes tu esi kekšė.“

Po kelių mėnesių pakistaniečiai vyrai pradėjo jos prašyti sekso apsimesdami, kad yra ją įsimylėję. Bet greitai jie pradėjo grasinti smurtu, jeigu Katie atsisakydavo daryti tai, ką jie liepia.

„Aš jaučiau, kad privalau tai daryti, – sako ji. – Nors žinojau, kas yra seksas, yra skirtumas, ar juo užsiimi būdamas suaugęs, ar vaikas. Tai buvo žmonės, kurie naudojasi vaikais.“

Vėliau Katie buvo vežama į kambarius svečių namuose ir butus rytų Oksfordo skersgatviuose.

„Aš buvau imama į vakarėlius, – sako ji. – Vakarėliu vadinu tai, kai visi ateina ir užsiima su manimi seksu. Jeigu pasakau, kad nenoriu, tai vis vien įvyksta.“

Kartais kambaryje būdavo iki dešimties vyrų, laukiančių sekso su ja. „Jie galvojo, kad gali su manimi daryti, ką tik nori, net pačius bjauriausius dalykus. Aš pasiekiau tašką, kai tiesiog su viskuo susitaikiau. Emociškai išsijungdavau ir tiesiog tai darydavau“, – pasakoja Katie.

Į skundus nereagavo

Sulaukusi 14 metų apie tai, kad yra išnaudojama, ji pasiskundė socialiniam darbuotojui, bet šis nekreipė jokio dėmesio.

Praėjus mėnesiui po 15-ojo gimtadienio ji pranešė policijai, kad vienas jos išnaudotojų, Akhtaras Dogaras, verčia ją lytiškai santykiauti su juo ir su kitais vyrais.

Bet užuot ištyrę šiuos kaltinimus, policininkai pagrasino ją pačią suimti už policijos laiko gaišinimą.

„Pats mano elgesys ir išvaizda jau turėjo reikšti pavojaus signalą“, – sako ji.

Nors Katie dabar jau ilgai draugauja su vaikinu, prisiminimai iš praeities nesiliauja jos persekioti.

Penkiolikos jai buvo diagnozuotas potrauminio streso sutrikimas, ji kenčia ir nuo sunkių depresijos priepuolių.

Veikė devynerius metus

Pedofilų gauja, prigąsdindavusi mergaites ir paversdavusi jas sekso vergėmis, veikė devynerius metus. Septyni vyrai buvo nuteisti gegužės viduryje.

Dvi poros brolių – 32 m. Akhtaras ir 30 m. Anjumas Dogarai, taip pat 38 m. Mohammedas Karraras ir 33 m. Bassam Karrar buvo pripažinti kaltais dėl 59 kaltinimų. Kaip rašo „Daily Mirror“, tai baisiausia Didžiosios Britanijos vaikų seksualinio išnaudojimo byla.

Kiti nuteisti monstrai – 32 m. Assadas Hussainas, 27 m. Kamaras Jamilas ir 27 m. Zeeshanas Ahmedas. Jie pripažinti kaltais už prievartavimą, prostitucijos organizavimą ir prekiavimą aukomis, kurių daliai – tik 11 metų.

Teismas rėmėsi šešių mergaičių atvejais, bet manoma, kad aukų galėjo būti ir dešimt kartų daugiau.

Oksforde įsikūrę iš Pakistano ir Šiaurės Afrikos kilę vyrai užsitikrindavo, kad jų baltaodės aukos taptų priklausomos nuo heroino, kreko ir alkoholio, o tada paversdavo jas prostitutėmis.

Iškrypėliai mergaites pardavinėdavo pedofilams visoje Didžiojoje Britanijoje. Oksforde, Nanfordo svečių namuose reguliariai vykdavo vaikų prievartavimo vakarėliai.

Gauja buvo išaiškinta, kai vienas viešbučio svečias 2006 m. išgirdo vienos iš mergaičių riksmus ir apie tai pranešė policijai.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.