Ranką grąžino po dešimtmečių

73 metų vietnamietis Nguyen Quang Hung’as sulaukė netikėtos dovanos – savo rankos, kuri medikų buvo amputuota per Vietnamo karą prieš 47 metus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-02 09:12, atnaujinta 2018-03-05 00:44

Šią keistą staigmeną N. Q. Hung’ui pateikė amerikietis medikas Samas Axelradas. Teksaso valstijoje, Hjustono mieste, gyvenantis urologas beveik pusšimtį metų vietnamiečio kaulus laikė savo namų spintoje, rašo "Lietuvos rytas", remdamasis naujienų agentūra AP.

S.Axelradas dirbo karo ligoninėje Pietų Vietname, kai 1966 metais čia buvo atvežtas sunkiai sužeistas Šiaurės Vietnamo kareivis N. Q. Hung’as. Jo dešinioji ranka buvo baklažano spalvos, ir amerikietis priėmė sprendimą šalinti galūnę virš alkūnės.

Vėliau gydytojo S. Axelrado kolegos atskyrė amputuotos rankos minkštuosius audinius, rekonstravo kaulus ir įteikė kaip prisiminimą apie gerai atliktą operaciją.

Spintą, kur buvo sudėti karą primenantys daiktai, S. Axelradas ryžosi atidaryti tik 2011 metais.

Pamatęs rankos kaulus medikas užsidegė juos grąžinti savininkui.

„Aš negaliu patikėti, kad tas amerikietis daktaras pasiėmė mano užkrėstą ranką, atskyrė minkštuosius audinius, ją išdžiovino, parsivežė namo ir laikė daugiau kaip 40 metų. Bet vis tiek nekantrauju atgauti savo kaulus”, – prieš amerikiečio vizitą džiaugėsi N. Q. Hung’as.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.