Iš pagrobėjo nagų ištrūkusi 23 metų amerikietė pasaulį tebemato paauglės akimis

Ohajo siaubūno Arielio Castro aukų, kalintų ir žagintų maždaug dešimtmetį, gijimu domisi visa Amerika. Tačiau panašu, jog kol kas gerų žinių apie moterų būklę nedaug.

Gina savo šeimai pasakojo, kad siaubūnas uždengdavo jos veidą, kai ją žagindavo.<br>"Reuters"
Gina savo šeimai pasakojo, kad siaubūnas uždengdavo jos veidą, kai ją žagindavo.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 15, 2013, 12:34 AM, atnaujinta Mar 3, 2018, 1:30 AM

Jauniausia iš trijų grobiko aukų yra Gina DeJesus, kuri į A. Castro nagus pakliuvo būdama 14 metų. Dabar Ginai 23-eji, tačiau pasaulį ji vis dar mato keturiolikmetės akimis.

Taip tvirtina artimas šeimos draugas, kurio vardas ir pavardė nėra skelbiami.

Britų leidinio „The Daily Mail“ publikacijoje teigiama, kad G. DeJesus trokšta nueiti į amerikiečių paauglių pamėgtus renginius, tokius kaip mokyklos baigimo šokiai ir Valentino dienos šventė, nes niekada neturėjo progos juose dalyvauti.

G. DeJesus buvo geriausia A. Castro dukters Arlene draugė, todėl vyrui 2004-aisiais nebuvo sudėtinga ją pagrobti einančią iš mokyklos. Negana to, A. Castro gerai pažinojo mergaitės šeimą ir netgi dalyvavo dingusios keturiolikmetės paieškose, guodė jos nuliūdusį tėvą.

Tai, regis, slėgė nusikaltėlį. Gina savo šeimai pasakojo, kad siaubūnas uždengdavo jos veidą, kai ją žagindavo. Su kitomis savo aukomis – Michelle Knight ir Amanda Berry – A. Castro esą taip nesielgdavo.

Kai amerikietės iš skriaudiko nagų buvo išlaisvintos, G. DeJesus šeima priglaudė ir 32 metų M. Knight, mat ji nenori nieko bendra turėti su savo tikrąja šeima. Prižiūrimos artimųjų jos dažnai eina pasivaikščioti į parką.

Neseniai amerikietės išvyko savaitės atostogų į Puerto Riką, iš kurio kilusi DeJesus šeima.

Tikimasi, kad kelionė padės aukoms kiek įmanoma lengviau grįžti į įprastas gyvenimo vėžes po patirto košmaro.

„Šeima joms neuždavinėja klausimų. Kai merginos nori kalbėti, jos kalba. Kas nutiko tame name paaiškės, kai jos bus pasirengusios“, - apie artimųjų bendravimą su Gina ir Michelle kalbėjo minėtas šaltinis.

27-erių Amanda kliaujasi savo draugų ir artimųjų parama. Tačiau jauna moteris, nelaisvėje nuo skriaudiko susilaukusi dukters, šiuo metu vėl išgyvena širdgėlą, mat jos tėvo Johno būklė nėra gera.

Visos trys aukos ir ištrūkusios į laisvę palaiko artimus ryšius, nes dešimtmetį viena kitai padėjo išgyventi kančias ir nepalūžti. Jos teigia, kad A. Castro versdavo jas badauti, o penkis kartus nuo jo pastojusios M. Knight pilvą daužydavo tol, kol ji patirdavo persileidimą.

Michelle pradingo būdama 21-erių, o Amanda – 16 metų. Pastaroji iki pagrobimo spėjo užsiimti paauglių mėgstamomis veiklomis, o Michelle turėjo specialių poreikių, todėl niekada aktyviai nedalyvavo bendraamžių renginiuose.

Gina tuo tarpu turėjo gerokai mažiau laiko elgtis paaugliškai.

„Ginai dar reikia daug augti. Jos psichika niekada nesubrendo, ji vis dar 14-metė mergaitė“, - pasakojo artimas šeimai asmuo. Jis pastebėjo, kad į laisvę po dešimtmečio ištrūkusios G. DeJesus žvilgsnis yra sumišęs, emociškai ji nėra čia.

Negana to, Ginos kaklas yra sužalotas, nes ji mėnesius buvo surakinta grandinėmis nepatogiu kampu. Galiausiai jos kaulai išsivystė netinkamai.

Dėl to mergina negali laisvai judėti, o jos kaklo tiesinimas bus sunkus ir sudėtingas.

Gegužę taip pat buvo kalbama, kad Gina dėl A. Castro namuose patirto smurto tapo labai tyli, bijo išeiti į lauką.

Tačiau, anot G. DeJesus šeimos draugo, nepaisant grobiko rankose patirtų skriaudų, visos trys aukos greičiausiai jo ilgisi, nes spėjo įprasti prie A. Castro.

„Paprastai taip būna“, - kalbėjo šaltinis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.