Baltarusijoje žmonės raginami naikinti kiaules

Baltarusijos prezidentas ragina

Didžiausia grėsmė, plintant afrikiniam kiaulių marui, kyla būtent žmonių laikomoms kiaulėms.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Didžiausia grėsmė, plintant afrikiniam kiaulių marui, kyla būtent žmonių laikomoms kiaulėms.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 30, 2013, 7:14 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:20 PM

Aleksandras Lukašenka prieš kelias dienas pripažino, kad didžiausia grėsmė, plintant afrikiniam kiaulių marui, kyla būtent žmonių laikomoms kiaulėms, todėl jis paragino jas skersti.

„Aš jau paprašiau, kad būtų kreiptasi į žmones - jei jau taip nutiko, skersti namines kiaules. Arba mes paimsime, valstybė sumokės ir paskers, arba jūs patys, namie“, - kalbėjo A. Lukašenka.

Apie griežtesnes priemones ir naminių kiaulių naikinimą kalbėta praėjusią savaitę Minske vykusiame Baltarusijos, Ukrainos. Rusijos ir Lietuvos veterinarijos tarybų vadovų susitikime. Po jo Jonas Milius pranešė žurnalistams, kad Baltarusijos valdžia svarsto galimybes uždrausti žmonėms laikyti kiaules visoje šalyje, rašo portalas.

Baltarusijos valdžia toliau tvirtina, kad dėl afrikinio kiaulių maro šalyje nėra jokios katastrofinės padėties - ekspertai teigia, kad maras neatneš didelės žalos kailininkystei, nes šis verslas šalyje iki šiol veikė neefektyviai.

Pasak naviny.by, Rusijos Pskovo srities administracijos atstovas skelbia, kad maras Baltarusijoje siaučia - vien tik Vitebsko rajone užregistruoti 55 jo židiniai. Oficiali Baltarusijos valdžia skelbia tik apie 2 židinius.

Nepaisant to, kovojant su agresyviu maru, Baltarusija pasitelkė specialiąsias tarnybas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.