Hario Poterio autorė gavo kompensaciją už jos pseudonimo paviešinimą

Teisininkų firma sumokėjo didelę

J. K. Rowling visame pasaulyje išgarsėjo knygomis apie jaunąjį burtininką Harį Poterį.<br>AP
J. K. Rowling visame pasaulyje išgarsėjo knygomis apie jaunąjį burtininką Harį Poterį.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 31, 2013, 5:56 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:40 AM

Rašytoja pateikė ieškinį firmos „Russells Solicitors“ teisininkui Chrisui Gossage'ui ir jo draugei Judith Callegari. Teisininkas atskleidė, kad J. K. Rowling, prisidengusi Roberto Galbraitho vardu, parašė detektyvą „The Cuckoo's Calling“. Apie tai pranešė laikraštis „Sunday Times“. J. K. Rowling advokatas pranešė, kad „Russells Solicitors“ susisiekė su jos agentu ir informavo, kad J. K. Rowling konfidencialią informaciją sužinojo iš Ch. Gossage'o. Ši savo ruožtu susirašinėdama socialiniame tinkle „Twitter“ apie tai prasitarė žurnalistui.

Teisininkų firma atsiprašė autorės ir sutiko padengti teisines išlaidas bei sumokėti kompensaciją, kuri bus pervesta karių labdaros fondui „Army Benevolent Fund“. J. K. Rowling sakė, kad pinigus skiria šiam fondui iš dalies norėdama atsidėkoti kariškiams, padėjusiems parašyti knygą.

Pagrindinis detektyvo „The Cuckoo's Calling“ veikėjas yra karo veteranas, pradėjęs dirbti privačiu detektyvu. Kol niekas nežinojo, kad knygą parašė J. K. Rowling, jos buvo parduota 1500 egzempliorių. Paaiškėjus, kas yra tikroji detektyvo autorė, knygos populiarumas interneto parduotuvėje „Amazon“ pakilo daugiau nei penkiais tūkstančiais pozicijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.