Kalbomis apie islamą apsijuokusi australų politikė traukiasi

Į Australijos Atstovų Rūmus siekusi patekti Stephanie Banister jau atsiėmė savo kandidatūrą. 27 metų moteris neatlaikė pašaipų lavinos, kai per vieną interviu pareiškė, kad ir islamas yra valstybė, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis BBC ir „The Guardian“ informacija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 12, 2013, 8:12 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:27 AM

Prieš imigraciją nusistačiusios partijos „Viena tauta“ („One Nation“. – Red.) narė S.Banister siekė į Atstovų Rūmus būti išrinkta Kvynslando valstijoje.

Bet politikoje jauna politikė teišsilaikė 48 valandas – vos sudominusi televizijos laidą „Seven News“.

„Neprieštarauju islamui kaip šaliai, bet manau, kad jų įstatymams Australijoje – ne vieta“, – reporterei Erin Edwards išpyškino S.Banister.

Ji taip pat supainiojo haremą su Koranu: „2 proc. australų kas dieną vadovaujasi haremu.“ Be to, S.Banister lyg niekur nieko pareiškė, kad žydai garbino Jėzų Kristų, nors judaizmas pagrįstas Senuoju Testamentu.

Australus prajuokino ir tai, kad S.Banister pareiškė, jog nacionalinė neįgaliųjų draudimo programa jau veikia, nors ji pradės veikti tik 2016 metais.

Interviu žaibiškai išplito internete. S.Banister išgirdo tiek daug patyčių, kad šeštadienį nusprendė trauktis iš rinkimų.

„Kai „Channel Seven“ taip suredagavo mano interviu, atrodžiau kaip tikra kvailė. Norėčiau atsiprašyti „Vienos tautos“, savo draugų ir artimųjų dėl to, kad užtraukiau visiems jiems gėdą“, – pranešė australė.

S.Banister teigimu, jau baigiantis interviu ji keliskart pasitaisė ir pabrėžė kalbanti apie „islamiškas šalis“. Tačiau laidoje ši pokalbio dalis nebuvo parodyta.

Savo ruožtu „Vienos tautos“ lyderis Jimas Savage’as patikino, kad partija „toliau tvirtai remia“ S.Banister, kuri esą juto „milžinišką spaudimą“. Moteris ir jos šeima neva net sulaukė grasinimų mirtimi.

Internautai gluminančius S.Banister pareiškimus televizijoje iškart ėmė lyginti su buvusios Jungtinių Valstijų Respublikonų partijos kandidatės į šalies viceprezidentus Sarah Palin „išmintimi“.

Vis dėlto 2008-aisiais S.Palin šansai padėti Johnui McCainui įveikti Baracką Obamą ir Joe Bideną iš pradžių dar buvo vertinami neblogai, o S.Banister dar prieš nelemtąjį interviu turėjo taikytis su autsaiderės vaidmeniu.

Dviejų vaikų motina išgarsėjo, kai buvo sulaikyta viename prekybos centre, kur ant bendrovės „Nestle“ produktų klijavo lipdukus su užrašu „Halal (pagal islamo kanonus leistinas maistas. – Red.) maistas finansuoja terorizmą“.

S.Palin perliukai

S.Banister jau vadinama Australijos S.Palin. Ši buvusi kandidatė į JAV viceprezidentus garsėja polinkiu viešai pažerti akivaizdžių nesąmonių.

„Gal kas nors gali man pasakyti, ką tiksliai kiekvieną dieną veikia JAV viceprezidentas?“ – 2008-ųjų liepą paklausė S.Palin.

Tų pačių metų rugsėjį, spaudžiama atskleisti, kokius laikraščius ir žurnalus skaito, S.Palin ilgai mykė, bet galiausiai pareiškė: „Visus tuos, ant kurių viršelio buvo mano nuotrauka.“

2008 metų spalį S.Palin, kreipdamasi į JAV karius, pavadino Afganistaną „mūsų kaimynine šalimi“, o vėliau paskelbė, kad mato Rusiją pro savo namų Aliaskoje langą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.