Kalifornijoje gaisras siekia Josemičio nacionalinį parką

Didžiulis krūmynų gaisras

Savaitę siautėjantis gaisras ketvirtadienį išplito daugiau nei trigubai.<br>AP asociatyvi nuotr.
Savaitę siautėjantis gaisras ketvirtadienį išplito daugiau nei trigubai.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 24, 2013, 2:28 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 6:40 PM

Šiuo metu su siautėjančia ugnimi kovoja per 2 tūkst. ugniagesių, tačiau vos 2 proc. jos sustabdyta, nes statūs šlaitai ir sunkiai prieinama vietovė trukdo ugniagesiams. Kalifornijos gubernatorius Jerry Brownas jau paskelbė regione nepaprastąją padėtį.

Savaitę siautėjantis gaisras, kuris ketvirtadienį išplito daugiau nei trigubai, šiuo metu kelia pavojų mažiausiai 4 tūkst. 500 namų, viešbučių, įmonių ir kelioms stovyklavietėms, t.y. beveik dvigubai daugiau nei buvo teigiama penktadienį. Pareigūnai ragina visoje apylinkėje žmones palikti savo stovyklavietes.

Josemičio parkas tebėra atidarytas, nors dėl liepsnų uždarytas greitkelio ruožas, kuris yra vienas iš trijų patekimo į vakarinę parko dalį kelių. Parką per vieną vasaros dieną aplanko iki 15 tūkst. žmonių.

Vietos gyventojai nusivylę: paprastai vasarą vietovėje daugybė turistų, tačiau dėl gaisro šiuo metu čia tuščia. „Ugnis mus žudo ir finansiškai, - kalbėjo vietos restorano savininkė Korina Loch (Corinna Loh). - Dabar pats sezonas, o mes nieko neuždirbome. Patiriame vien nuostolius“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.