Aviacijos šou Rusijoje – žvilgsniai į Sirijai tiekiamas raketas

Maskvos Žukovo oro uoste antradienį prasidėjo MAKS aviacijos šou – šioje nuo 1993 m. kas dvejus metus rengiamoje aviacijos ir kosminės technikos parodoje demonstruojama Rusijoje sukurta civilinė ir karinė aviacinė bei kosminė technika. Tai – itin svarbus renginys Rusijos verslui, suteikiantis galimybę užsienio partneriams pademonstruoti savo gaminių privalumus. Tačiau šiais metais Sirijos įvykių fone daugelio žvilgsniai krypo į karinę techniką. Aviacijos paroda tapo galimybe iš arti apžiūrėti raketines sistemas, kuriomis Rusija yra aprūpinusi Siriją.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 28, 2013, 5:37 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 4:52 PM

Vienas tokių objektų, kurį buvo galima apžiūrėti MAKS aviacijos šou – oro gynybos raketinės sistemos Buk-M2.

Antradienį atidarydamas parodą Rusijos ministras pirmininkas Dmitrijus Medvedevas pareiškė norintis, kad Rusijos aviacijos pramonė taptų konkurencingesnė, ir kad iki 2025 m. planuojama parduoti lėktuvų už 250 mlrd. dolerių.

Ekspertų nuomone, tokie užmojai pernelyg ambicingi – Rusijos lėktuvai „Superjet“ pastaruoju metu dažnai patiria avarijas, kartais ir su itin skaudžiomis pasekmėmis.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.