Graikijos policija krėtė neonacistams priklausančias patalpas

Antradienio vakare Graikijos

Policija ėmėsi „Auksinės aušros”.<br>AP nuotr.
Policija ėmėsi „Auksinės aušros”.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-09-25 10:03, atnaujinta 2018-02-21 20:22

Per operaciją buvo sulaikytas 45 metų policijos darbuotojas, kuris, kaip paaiškėjo, buvo vieno iš partijos teisininkų asmens sargybinis. Kiek anksčiau rugsėjo mėnesį vyras buvo nušalintas nuo tarnybinių pareigų kilus įtarimui, kad jis dalyvavo neonacistų išpuoliuose prieš prekeivius migrantus. Sulaikytojo pavardė neskelbiama.

AFP žiniomis, kratos buvo atliekamos tiriant ultradešiniųjų pažiūrų politikų ir teisėsaugos institucijų darbuotojų ryšius. Agentūros šaltinis sakė, kad „artimiausiomis dienomis” policija planuoja vėl daryti kratas.

Rugsėjį keli teisėsaugos institucijų pareigūnai buvo nušalinti nuo tarnybinių pareigų, kai „Auksinės aušros” biure, esančiame netoli policijos nuovados buvo aptikta ginklų.

Policijos dėmesys neonacistų partijai padidėjo po to, kai Atėnuose buvo nužudytas 34 metų muzikantas Pavlos Fyssas, kuris laikėsi kairiųjų pažiūrų. Dėl muzikanto mirties visoje šalyje vyko antifašistų demonstracijos. Įtarus nužudymu buvo sulaikytas 45 metų „Auksinės aušros” narys. Bet partijos atstovai negia turį ką nors bendra su nusikaltimu.

„Auksinės aušros” populiarumas Graikijoje išaugo stiprėjant migrantams priešiškoms nuotaikoms nesibaigiančios ekonomikos krizės sąlygomis. Per 2012 metų rinkimus ultradešiniąją partiją parėmė apie 7 procentus rinkėjų. Ji gavo 18 mandatų parlamente, kuriame yra 300 vietų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.