B.Obama: „Sveikatos apsaugos reforma vis tiek bus realizuota“

JAV vyriausybė vidurnaktį iš

B.Obamai - sudėtingos dienos.<br>AP nuotr.
B.Obamai - sudėtingos dienos.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 1, 2013, 12:39 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:06 PM

Prezidentas Barackas Obama antradienį kreipėsi į JAV karinių pajėgų ir Gynybos departamento darbuotojus.

„Uniformuoti pareigūnai tęs darbą ir toliau. Pasirašau įstatymą, kuriuo jiems atlyginimai bus išmokėti laiku. Jūs ir Jūsų šeimos nepajusite jokio vyriausybės nutraukto darbo poveikio. Deja, Gynybos departamento civiliams gresia nemokamos atostogos. Žinau, kad daugelis buvote priversti nedirbti jau šią vasarą - nusipelnėte geresnių sąlygų nei ši suirutė Kongrese. Todėl toliau raginsiu Kongresą atnaujinti vyriausybės darbą - noriu, kad kaip galima greičiau galėtumėte vėl ramiai dirbti“, - kalbėjo prezidentas.

Įsakymą išmokėti karinių pajėgų pareigūnams atlyginimus net ir vyriausybės darbo nutraukimo atveju jis pasirašė likus valandai iki naujųjų fiskalinių metų pradžios.

JAV valstybės darbuotojams finansavimas nutrauktas po to, kai respublikonai ir demokratai pirmadienį taip ir nesugebėjo susitarti dėl naujojo biudžeto. Žemieji JAV Kongreso rūmai, kur daugumą sudaro respublikonai, ragino priimti valstybės biudžeto projektą, kuris pristabdytų prezidento sveikatos apsaugos reformos vykdymą. Kongreso atstovai siūlė atidėti reformos „Obamacare“ realizavimą dar metams, taip pat buvo ketinama atidėti sprendimą milijonus amerikiečių priversti įsigyti medicinos draudimą, o Kongreso ir prezidento administracijos nariams neskirti draudimo lengvatų. Visas šias pataisas Senatas atmetė.

„Net ir po Kongreso veiksmų pirmadienį reforma vis tiek bus realizuota. Pasirašiau įstatymą, jį patvirtino ir Aukščiausiasis teismas. Nuo antradienio amerikiečiai galės naudotis medicinos draudimo programomis“, - pirmadienio vakare kalbėjo B.Obama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.