G.Oniščenka įtaria Gruziją laboratorijoje kuriant biologinį ginklą

Genadijus Oniščenka toliau siautėja. „Rospotrebnadzor“ vadovas pareiškė, kad Gruzijos biologinė laboratorija, atidaryta su JAV parama, gali būti naudojama diversijoms prieš Rusiją, rašo newsru.com. „Mes dar kartą primename, kad esame labai susirūpinę Gruzijos valdžios nekontroliuojamos laboratorijos veikla“, - sako jis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 14, 2013, 11:35 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:58 AM

„Mūsų vertinimais, ši laboratorija yra svarbi JAV puolamojo karinio-biologinio potencialo grandis“, - teigia G.Oniščenka. Pasak jo, šios laboratorijos atidarymas Gruzijoje liudija, kad JAV pažeidžia savo tarptautinius įsipareigojimus ir konkrečiai Konvenciją dėl biologinio ir toksinio ginklo.

„Šitos laboratorijos tikslas – tiriant situaciją dėl gamtinių židinių ir virusų cirkuliacijos Rusijos Federacijos ir Užkaukazės teritorijoje, sukurti receptus, galinčius prisidėti prie ekonominės ir politinės padėties šalyje destabilizavimo. Kalbama apie slapto panaudojimo galimybę. Pavyzdžių jau yra“, - pabrėžė „Rospotrebnadzor“ vadovas.

Šios laboratorijos funkcionavimas jau seniai neduoda ramybės G.Oniščenkai. Anksčiau jis tvirtino, kad eilinis afrikinio kiaulių maro protrūkis Rusijoje įvyko dėl suplanuotos diversijos iš Gruzijos teritorijos.

O dabar G.Oniščenka pareiškė, kad nagrinės klausimą dėl Gruzijos produkcijos plėtros Rusijos teritorijoje atsižvelgdamas į tai, ar Gruzijos teritorijoje tęs darbą amerikiečių laboratorija. „Mes manome, kad maisto grandinė – viena svarbiausių slapto panaudojimo grandžių. Įsileidimo į Rusijos rinką režimas bus visada tiesiogiai susijęs su šitos karinės bazės Gruzijos teritorijoje veikla“, - pabrėžė „Rospotrebnadzor“ vadovas.

Jis pažymėjo, kad Gruzijos valdžios žodžiai apie biologinės laboratorijos finansavimo sumažinimą Rusijos susirūpinimo nesumažina. „Priešingai, tai rodo visišką šitos laboratorijos galingumo ir reikšmės problemos nesupratimą. Paprastai kalbant, viso Gruzijos sveikatos apsaugos biudžeto vargu ar užtektų palaikyti šito galingo karinio objekto darbą. Mes siūlome labai rimtai įvertinti susiklosčiusią situaciją ir priimti būtiną ir įmanomą sprendimą, kuris sumažintų mūsų susirūpinimą“, - sakė G.Oniščenka.

Tuo tarpu Gruzijos valdžia ne kartą pareiškė, kad Lugaro centras, įkurtas padedant JAV, dirba tiktai taikiais tikslais.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.