Lenkų prostitutė ŽIV galėjo apkrėsti ir lietuvius

Specialiai lrytas.lt, Varšuva

Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas

Oct 22, 2013, 12:55 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:00 PM

Gdynės policijos neseniai išplatintas pareiškimas, kviečiantis pastaruosius kelerius metus vietos viešnamiuose besilankiusius vyrus pasitikrinti dėl ŽIV, ko gero, turėtų būti platinamas ir Lietuvoje.

Pagrindinė šios situacijos kaltininkė – AIDS serganti prostitutė, slapyvardžiu Padūkusi Magda, tardoma prasitarė, jog per šešerius metus aptarnavo kelis tūkstančius vyrų, ir ne tik lenkus, bet ir užsieniečius, tarp kurių įvardijo ir lietuvius.

Šis pranešimas sukėlė didelį nerimą Lenkijoje, mat Gdynė kartu su Sopotu ir Gdansku sudaro vientisą trijų miestų junginį, laikomą pačiu populiariausiu pajūrio kurortu. Čia atostogaujantys ir pramogų ieškantys turistai paprastai lankosi visuose trijuose miestuose.

Padūkusi Magda AIDS susirgo 2007 m., tačiau, kaip paaiškėjo, darbo viešnamiuose nemetė, nors ir žinojo, kad gali apkrėsti klientus. Dar daugiau, žiniasklaida išsiaiškino, kad ši prostitutė internete reklamuodavosi, jog praktikuoja visas įmanomas sekso rūšis, ir net sutinka santykiauti be apsaugos priemonių.

Paaiškėjo ir tai, jog prostitutei iš tiesų yra 35, o ne 28 metai, kaip ji skelbdavosi internete, ir ji prisistatydavo ne tik Padūkusios Magdos, bet ir Laukinio perlo, Analinės avietės, Nenustygstančios Amandos, Auksinio fontano, Čiulptukės vardu.

Gdynės rajono vyriausiojo prokuroro pavaduotoja Beata Gora pareiškė, kad, nors prostitutė pripažino savo kaltę, ją buvo nuspręsta palikti laisvėje. Mat prostitutė pasižadėjo nebesiversti savo amatu, o prokuratūra kol kas negavo jokio kliento prašymo jai pradėti bylą. Dėl šios priežasties policija kol kas nepaviešino nei įtariamosios nuotraukų, nei pavardės.

Kur kas griežtesnė policija ir prokuratūra buvo 2007 m., kai paaiškėjo, kad Lenkijoje politinį prieglobstį gavęs kamerūnietis poetas Simonas Mola piktybiškai apkrėsdavo moteris ŽIV. Dėl kilusio didžiulio pasipiktinimo teisingumo ministras Zbigniewas Ziobro tada nurodė paviešinti įtariamojo asmenybę, kad suvedžiotos moterys galėtų skubiai kreiptis į medikus.

Į teismą šį seksualinį nusikaltėlį padavė dvylika moterų, tačiau spėjama, kad apsikrėtusių buvo gerokai daugiau, tačiau ne visos ryžosi tai paviešinti.

Per teismo procesą S.Mola gynėsi, jog nežinojo, kad serga AIDS, tačiau paaiškėjo, jog savo partneres apkrėsdavo sąmoningai ir tyčia. Afrikietis viliodavo tik jaunas studentes, kurias apkaltindavo rasizmu, jei šios atsisakydavo mylėtis be prezervatyvų.

Dauguma merginų susigėsdavo dėl tokių kaltinimų ir paklusdavo maniako įkalbinėjimams, taip pasirašydamos sau žiaurios ligos nuosprendį. S.Mola mirė teismo procesui nepasibaigus, tačiau tai jo aukų likimo nė kiek nepalengvins.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.