Romų mergaitės Marios broliukų ir sesučių globa pavesta giminaičiams

Be Marios, pora turi devynis vaikus, kurių du jau yra suaugę.

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 5, 2013, 2:51 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:22 PM

„Imdamiesi apsaugos priemonių apgyvendinome vaikus su giminaičiais ir stebėsime kiekvieną vaiką“, - sakoma socialinės pagalbos agentūros pareiškime.

Iš pradžių pareigūnai svarstė galimybes tuos septynis vaikus, kurių amžius - nuo dvejų iki 15 metų, apgyvendinti globos namuose, bet apsigalvojo, kai jų 35 metų motina Sasha Ruseva pagrasino nusižudyti, pasakojo kaimynai.

S.Rusevos ir jos vyro atžvilgiu pradėtas tyrimas dėl įtariamo Marios pardavimo vienai romų porai Graikijoje 2009 metais.

Be Marios, pora turi devynis vaikus, kurių du jau yra suaugę.

Ketverių metų Marios istoriją praėjusį mėnesį aprašė tarptautinė žiniasklaida. Mergaitė buvo rasta gyvenanti Graikijos Farsalos mieste su romų pora, kuri nėra jos tėvai.

Manyta, kad mergaitė yra koks nors Vakarų Europoje pagrobtas vaikas, bet paskui graikų ir bulgarų pareigūnai susekė jos tikruosius tėvus.

Pora prisipažino 2009 metais Graikijoje palikusi septynių mėnesių mergytę, nes dėl skurdo negalėjusi ja pasirūpinti, bet neigė, kad ją pardavė.

Ta šeima gyvena mažyčiame kambarėlyje, kur yra tik viena lova ir viryklė, o dauguma vaikų miegojo ant plūktinės aslos, tačiau sako, kad nori susigrąžinti Marią.

Vis dėlto mergaitė, kuria šiuo metu rūpinasi Atėnų labdaros organizacija „Smile of the Child“, tikriausiai bus apgyvendinta kuriame nors iš dviejų Bulgarijos „SOS vaikų kaimų“, nurodo socialinės tarnybos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.