Latvijos naujoji koalicinė vyriausybė turėtų būti labiau subalansuota nei pasitraukianti

Latvijos naujoji koalicinė

V.Dombrovskis pranešė apie savo ministrų kabineto atsistatydinimą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
V.Dombrovskis pranešė apie savo ministrų kabineto atsistatydinimą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 27, 2013, 5:50 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:02 AM

Finansų ministro atstovas Aleksis Jarockis naujienų agentūrai BNS sakė, kad A.Vilkas šiuo metu yra išvykęs darbo vizito į Jungtines Valstijas, kur susitinka su investuotojais ir derasi dėl Latvijos vyriausybės skolos perėmimo.

„Vilkas sužinojo apie (Latvijos vyriausybės) atsistatydinimą kaip ir visi kiti“, – pareiškė A.Jarockis, pridurdamas, kad ši naujiena buvo netikėta finansų ministrui.

A.Vilkas yra pasiruošęs toliau eiti ministro pareigas, kol nebus paskirta nauja vyriausybė, tačiau kol kas nežinoma, ar jis sutiktų dirbti šiame poste ir naujoje vyriausybėje.

„Kol kas tik aišku, kad finansų ministras kituose parlamento rinkimuose nedalyvaus“, – pareiškė atstovas, patvirtindamas ankstesnį A.Vilko pareiškimą.

A.Vilkas mano, kad naujoji koalicinė vyriausybė turi būti labiau subalansuota nei pasitraukiančioji, nes tarp koalicijos partnerių dabar buvo per daug nesutarimų.

Pasak A.Jarockio, Latvijos kreditų reitingų gerinimas ir vyriausybės skolos refinansavimas yra labai svarbios užduotys, tačiau JAV investuotojai nepateikė A.Vilkui jokių aštrių klausimų ir išreiškė užuojautą dėl praėjusios savaitės tragedijos Rygos prekybos centre. Finansų ministro atstovas taip pat sakė, kad Latvija gali neskubėti ir palaukti tinkamiausio momento skolintis tarptautinėse rinkose.

V.Dombrovskis anksčiau dieną pranešė apie savo ministrų kabineto atsistatydinimą.

„Atsižvelgiant į Zuolitūdės tragediją ir visas su ja susijusias aplinkybes, būtina vyriausybė, kurią palaikytų parlamento dauguma ir kuri galėtų išspręsti šalyje susiklosčiusią situaciją, ir aš skelbiu apie savo atsistatydinimą iš premjero posto, prisiimdamas politinę atsakomybę už šią tragediją“, – pareiškė V.Dombrovskis.

Rygos vakariniame rajone esančio prekybos centro „Maxima“ stogas įgriuvo lapkričio 21 dienos vakarą. Per tragišką incidentą žuvo iš viso 54 žmonės, tarp jų trys gelbėtojai, dešimtys žmonių buvo sužeisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio