Latvijos Saeimos pirmininkė atsisakė pasiūlymo tapti premjere

Latvijos prezidentas Andris Berzinis neoficialiai pasiūlė partijos „Vienybė“ vadovei ir Saeimos pirmininkei Solvitai Abuoltiniai tapti ministre pirmininke, bet ji šio pasiūlymo atsisakė.

Daugiau nuotraukų (1)

LETA, ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-12-05 15:25, atnaujinta 2018-02-19 23:21

S.Abuoltinia ketvirtadienį žiniasklaidai patvirtino, kad su prezidentu aptarė šį klausimą ir kad jis jai pateikė neoficialų pasiūlymą bei gerbė jos sprendimą to pasiūlymo atsisakyti. S. Abuoltinia sakė, kad šiuo metu vadovauja partijai „Vienybė“ ir yra parlamento pirmininkė ir kad dabar reikia kandidato, kuris daug geriau išmanytų fiskalinius ir makroekonomikos reikalus. Be to, politikė sakė, kad negali būti ministre pirmininke ir dėl asmeninių bei šeimos priežasčių.

Paklausta, ar galėtų persigalvoti, Saeimos pirmininkė sakė, kad bus tęsiamos diskusijos su politiniais partneriais ir prezidentu. Pasak jos, nauja vyriausybė turės dirbti kaip komanda ir jos neturėtų stabdyti nesutarimai. A.Abuoltinia mano, kad politiniams partneriams pavyks rasti sprendimą, kuris užtikrins stabilią vyriausybę iki kitų parlamento rinkimų.

Žurnalistai S.Abuoltinios klausė ir apie tai, ar „Vienybė“ siūlys naują kandidatą į premjero postą, ar prašys patvirtinti vieną iš trijų kandidatų, kuriuos jau pasiūlė. Politikė pabrėžė, kad bus tęsiamos derybos ir neatmetė jokio varianto.

Latvijos prezidentas trečiadienį atmetė partijos „Vienybė“ pasiūlytus kandidatus į ministro pirmininko postą. „Vienybė“ siūlė, kad atsistatydinusį premjerą Valdį Dombrovskį galėtų pakeisti gynybos ministras Artis Pabrikas, Europos Parlamento (EP) narys Krisjanis Karinas arba ministro pirmininko patarėjas bei buvęs kultūros ministras Intas Dalderis. A.Berzinis nemano, kad tai tinkamiausi kandidatai, kuriuos galėtų pasiūlyti „Vienybė“.

Neatmetama, kad vieną iš trijų „Vienybės“ kandidatų gali paremti valdančiosios koalicijos partneriai. Be to, neoficialiai kalbama, kad „Vienybė“ bandys įtikinti prezidentą paremti A.Pabriko kandidatūrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.