N.Mandelos palaikai pašarvoti Pretorijoje

Pietų Afrikos nacionalinio didvyrio Nelsono Mandelos palaikai trečiadienį pašarvoti Pretorijoje. Pradžioje prie karsto leidžiami tik šeimos nariai ir užsienio svečiai. Nuo vidudienio pareikšti pagarbą buvusiam prezidentui galės ir gyventojai.

Daugiau nuotraukų (1)

DPA, ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 11, 2013, 8:27 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:28 PM

N.Mandelos palaikai apgaubti baltu audeklu, pro stiklinį langelį karste matyti tik jo galva.

Karstas su N.Mandelos palaikais ankstyvą rytą pajudėjo iš karinės ligoninės sostinėje į vyriausybinių pastatų kompleksą. Gatvėse procesiją stebėjo daugybė žmonių.

Virš automobilio, vežusio Pietų Afrikos vėliava apgaubtą karstą, ratus suko sraigtasparniai. Automobilių kolona važiavo taip greitai, kad žiūrovai galėjo tik trumpai žvilgtelėti į karstą. Kai palaikai buvo atvežti į šarvojimo vietą, buvo sugrotas valstybinis himnas. Policininkai ir kareiviai atidavė pagarbą.

Karstas iki penktadienio kasdien bus vežamas iš ligoninės į vyriausybės rūmus ir grąžinamas atgal. Po to N.Mandelos palaikai bus pervežti į Kunu kaimą, kur sekmadienį bus palaidoti. Į laidotuves laukiama susirenkant 9 000 žmonių.

95 metų Nobelio taikos premijos laureatas mirė praėjusį ketvirtadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.