Kinų plakate – Rytų Europą šluojantis branduolinis sprogimas

Praėjusį mėnesį parodoje Šanchajuje pristatydama mėnuleigį „Yutu“ („Mėnulio triušis“), Kinijos valdžia jo fone pakabino plakatą, kuris europiečiams galėtų sukelti nerimą. Ypač rusams ir Baltijos šalių gyventojams. Maždaug toje planetos vietoje, kur įsikūrusi Rusijos sostinė Maskva, matomas iškilęs grybo formos debesis, koks susidaro po branduolinio sprogimo.

Kosminio aparato fone demonstruotą plakatą kinų valdininkai tiesiog pavogė.<br>„Reuters"
Kosminio aparato fone demonstruotą plakatą kinų valdininkai tiesiog pavogė.<br>„Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-18 21:17, atnaujinta 2018-02-19 18:37

Jeigu toje vietoje išties būtų surengta tokia branduolinė ataka, kokia pavaizduota plakate, Rytų Europą apgaubtų nuodingas debesis.

Šią keistenybę aprašiusi interneto svetainė io9.com klausia, kodėl Pekinas savo kosminio aparato fonui parinko būtent tokį plakatą? Juolab, kad šį savaitgalį ant Mėnulio paviršiaus nusileidęs „Mėnulio triušis“ ir taip kelia kitoms šalims galvos skausmą dėl augančios Kinijos karinės galios.

Atsakymas, anot io9.com, veikiausiai paprastas: tiesiog įvyko neapsižiūrėjimas. Šią versiją patvirtina ir tai, jog atsirado plakato autorius, kuris tikina, jog kūrinys buvo paprasčiausiai pavogtas iš interneto svetainės deviantART, kuriame savo kūrybą talpina menininkai. Iš vieno jų, kuris nupiešė Žemės planetą bei joje sprogusį branduolinį užtaisą, Kinija leidimo negavo.

Tačiau svetainėje neabejojama, jog atsiras ir tokių, kurie paveiksliuko parinkimą supras kaip sąmoningą Kinijos žingsnį, siekiant pasiųsti žinią apie ketinimus paversti Mėnulį savo branduoline baze.

Parengė Eglė Buitkienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.