Prancūzijoje dėl audros uždarytas Nicos oro uostas

Prancūzijos

Prancūzijos pakrantėje šėlsta jūra.<br>„Reuters“ nuotr.
Prancūzijos pakrantėje šėlsta jūra.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ITAR-TASS, ELTA ir lrytas.lt

Dec 25, 2013, 2:49 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 5:02 PM

Pagrindinė Prancūzijos vežėja - oro linijų bendrovė „Air France“ paskelbė atšaukusi daugumą savo trečiadienį planuotų reisų į Nicą. Oro uoste Kalėdoms įstrigo šimtai keleivių. Tiesa, tikimasi, kad vakare oro sąlygos didžiausiame pietryčių regiono mieste pagerės.

Audra jūroje netoli Nicos siaučia su tokia jėga, kad miesto administracija rekomenduoja gyventojams ir turistams nesilankyti garsiojoje „Promenade des Anglais“ pajūrio zonoje, nes žmones gali užlieti milžiniškos bangos.

Kelių netoli Nicos esančių miestų gyventojus vietos valdžios institucijos perspėjo, kad audra gali būti pavojinga gyvybei. Tikimasi, kad ant Viduržemio jūros kranto Prancūzijoje trečiadienį kritulių kiekis pasieks daugiau kaip 120 mm.

Taip pat per Kalėdas labai aukštas, t.y. oranžinis, pavojaus lygis paskelbtas iš viso penkiuose departamentuose Prancūzijos pietryčiuose ir trijuose vakarų regionuose. Bretanės miesto Kvimperlė gatvėse vandens lygis tebesiekia 1 m aukštį. Vanduo griauna pamatus, mieste jau sugriuvo keturių aukštų pastatas. Tiesa, incidento metu žmonės nenukentėjo, nes laiku pastatą paliko.

Dėl itin blogų oro sąlygų per Kalėdų mišias viename Aukštutinių Alpių departamento mieste įgriuvus daliai bažnyčios skliautų buvo sužeistas 45-erų metų kunigas, šiuo metu jis gydomas ligoninėje.

Prancūzijos meteorologijos tarnybos perspėja, kad beveik visuose Alpių šlaituose trečiadienį galimos sniego griūtys, ypač tai aktualu Pietų Alpių regionuose. Ekspertai mano, kad liūtys ir smarkus vėjas šalį siaubs iki pat antradienio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.