Indijos premjeras po rinkimų atsistatydins

Indijos premjeras Manmohanas Singhas penktadienį sakė, kad po šių metų rinkimų atsistatydins, net jei jo Kongreso partija, priešingai prognozėms, laimės trečią

M.Singhas Vyriausybei vadovavo 10 metų.<br>AP nuotr.
M.Singhas Vyriausybei vadovavo 10 metų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 3, 2014, 12:12 PM, atnaujinta Feb 18, 2018, 12:03 AM

„Per kelis mėnesius po visuotinių rinkimų perduosiu lazdelę naujam premjerui“, - sakė jis, padėdamas savo pirmą per trejus metus visapusišką spaudos konferenciją.

81 metų M.Singhas jau yra aiškiai užsiminęs apie savo ketinimus užleisti vietą būsimam lyderiui Rahului Gandhi, Gandhi dinastijos, kuri Indijos politikoje dominuoja nuo pat nepriklausomybės paskelbimo, atžalai.

M.Singhas sakė, kad Kongresas savo kandidatą į premjerus paskelbs atėjus laikui.

„Rahulas Gandhi turi išskirtinę kvalifikaciją. Tikiuosi, kad mūsų partija tinkamu laiku priims tą sprendimą“, - pridūrė jis.

Apklausos rodo, kad Kongresas turi labai mažai galimybių laimėti didžiausios pasaulio demokratijos rinkimus, kurie turi įvykti iki gegužės. Tuo tarpu griežtosios linijos šalininko Narendros Modi vadovaujama opozicinė partija „Bharatiya Janata“ stiprina savo pozicijas.

„Šaliai būtų pražūtinga premjeru turėti Narendrą Modi“, - sakė M.Singhas, griežtai užsipuldamas šį hinduistų nacionalistą, dešiniojo sparno atstovą iš Indijos vakaruose esančios Gudžarato valstijos.

M.Singhas puikią reputaciją susikūrė reformomis, kurias vykdė 10-ajame dešimtmetyje dirbdamas finansų ministru, bet premjero poste jam pakenkė virtinė korupcijos skandalų ir ekonomikos augimo lėtėjimas.

10 metų premjero poste dirbęs M.Singhas teisino savo palikimą, apgailestavo dėl didelės infliacijos, kyšininkavimo skandalų ir mažo augimo, bet gyrė savo vyriausybės darbą dėl neturtingų kaimo gyventojų ir ūkininkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.