Kinijos policija per reidus konfiskavo tris tonas kristalinio metamfetamino

Kinijos policija konfiskavo tris tonas kristalinio metamfetamino per reidus viename pietiniame mieste, kuris, kaip nurodo pareigūnai, yra vienas iš pagrindinių šios

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 3, 2014, 2:43 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:51 PM

Policija rado didžiulį kiekį narkotiko, gatvėje vadinamo „ledu“, per virtinę reidų, surengtų praeitą sekmadienį Lufengo mieste, informavo valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“, remdamasi Guangdongo provincijos viešojo saugumo biuro pranešimais.

Sukarintų struktūrų ir policijos pareigūnai naudojo sraigtasparnius ir greituosius katerius per reidus, kurių metu taip pat buvo konfiskuotos 23 tonos narkotikų gamybos žaliavų ir buvo suimti beveik 200 įtariamųjų, kaip manoma, priklausančių 18-ai narkotikų prekeivių gaujų, ketvirtadienį paskelbė „Xinhua“.

Pajūrio miestas Lufengas, esantis už maždaug 200 kilometrų į šiaurės rytus nuo Honkongo, pastaruosius trejus metus buvo maždaug trečdalio per metus Kinijoje parduodamo kristalinio metamfetamino kiekio šaltinis, sakoma pranešime.

Metamfetaminas yra antras populiariausias narkotikas Kinijoje po heroino, sakoma ataskaitoje, kurią pernai paskelbė Jungtinių Tautų (JT) Narkotikų kontrolės ir nusikalstamumo prevencijos biuras (UNODC). Ten pat nurodoma, kad šių dviejų rūšių narkotikų Kinijoje ir Pietryčių Azijoje 2012 metais buvo parduota už daugiau nei 30 mlrd. JAV dolerių.

2012 metais konfiskuoto metamfetamino kiekis Mianmare, palyginti su padėtimi 2011-aisiais, padidėjo 12 kartų, Brunėjuje - 10 kartų, Honkonge - 91 proc., Indonezijoje ir Kambodžoje - po 75 proc., Japonijoje - 33 procentais, sakom UNODC dokumente.

JT biuro duomenimis, Kinijoje konfiskuoto metamfetamino kiekis per 2008-2012 metų laikotarpį padidėjo 13 proc. - nuo 14,3 tonų iki 16,2 tonų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.