Žmogaus teises mindantis V.Putinas tiki esąs tikras liberalas

Rusijos prezidentas Vladimiras

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-01-19 12:26, atnaujinta 2018-02-17 08:55

V.Putinas taip pat paneigė prielaidas, kad praėjusių metų gruodį paskelbta amnestija yra mėginimas „parodyti šypseną” Sočio žiemos olimpinių žaidynių išvakarėse. Jis priminė, kad amnestija buvo paskelbta Konstitucijos priėmimo 20-ųjų metinių proga, o ne dėl žaidynių, ir kad sprendimą dėl amnestijos priėmė Rusijos parlamentas, o ne jis pats.

Komentuodamas iš Vakarų skambančią įstatymo, draužiančio propaguoti homoseksualizmą nepilnamečiams, kritiką, Rusijos prezidentas paragino kritikus pirmiausia išspręsti problemas „savo pačių namuose”. Jis pridūrė, kad kai kuriose Amerikos valstijose numatoma baudžiamoji atsakomybė už homoseksualizmą.

Reikia pažymėti, kad šiuo metu 14-oje valstijų formaliai nepanaikinti įstatymai prieš homoseksualus, bet juos taikyti 2003 metais uždraudė JAV Aukščiausiasis teismas.

V.Putinas taip pat pareiškė, kad įstatymas dėl homoseksualizmo propagandos uždraudimo „nieko nekliudo”. Pasak jo, homoseksualai Rusijoje „niekaip nediskriminuojami: nei profesinėje veikloje, nei karjeros požiūriu, nei visuomenės pripažinimo atžvilgiu”. Čia V.Putinas kaip pavyzdį pateikė Eltoną Johną, kuris Rusijoje „nuoširdžiai mylimas, nepaisant jo orientacijos”.

Prezidentas taip pat pareiškė, jog jo nestebina pozicija, kurios laikosi Rusijos stačiatikių bažnyčia, siūlanti įvesti baudžiamąją atsakomybę už homoseksualizmą, kadangi beveik visos tradicinės religijos griežtai vertina tos pačios lyties asmenų meilę. Kartu V.Putinas pabrėžė, kad Rusijoje Bažnyčia atskirta nuo valstybės.

RF prezidentas taip pat pridūrė, kad homoseksualai, ketinantys atvykti į Sočio žiemos olimpines žaidynes, gali nieko nebijoti, nes Rusijoje visi žmonės lygūs ”nepriklausomai nuo jų religijos, lyties, etninės priklausomybės ar seksualinės orientacijos”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.