Pietų Afrikoje streikuoja tūkstančiai kasyklų darbininkų

Didžiausia Pietų Afrikos

Manoma, kad streikas sutrikdys trijų didžiausių pasaulio platinos gavybos kompanijų darbą.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Manoma, kad streikas sutrikdys trijų didžiausių pasaulio platinos gavybos kompanijų darbą.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 23, 2014, 9:17 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 5:15 AM

Manoma, kad streikas sutrikdys trijų didžiausių pasaulio platinos gavybos kompanijų darbą. Ketvirtadienį streikuoti taip pat ketino ir aukso gavybos pramonės darbininkai, tačiau protestas teismo sprendimu atidėtas sausio 30 dienai.

Pranešama, kad dauguma didesnio uždarbio reikalaujančių asmenų dirba požeminėse platinos kasyklose grąžtų operatoriais. Visos trys kompanijos - „Anglo American“, „Impala“ ir „Lonmin Platinum“ - patvirtino gavusios oficialius pranešimus apie darbuotojų streiką. Kompanijų atstovų teigimu, atlyginimo padidinimas šiuo metu yra negalimas, nes metalų gavybos kaštai dideli, o paklausa rinkoje žema. Darbininkai reikalauja ne tik didesnių algų, bet ir kaltina Nacionalinę angliakasių sąjungą palaikant pernelyg glaudžius ir draugiškus ryšius su pramonininkais.

ELTA informuoja, kad Pietų Afrikos Respublikoje esama apie 80 proc. iki šiol atrastų platinos rūdos rezervų, šalis taip pat yra ketvirta pagal dydį aukso eksportuotoja. Platinos kasybos darbininkų sąjungos atstovų teigimu, protestuose dalyvaus iki 70 tūkst. asmenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.