Italijos mafija planavo susprogdinti Pizos bokštą

Sicilijos mafija praėjusio amžiaus

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 24, 2014, 2:34 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 12:11 PM

Pasak Gioacchino La Barberos, „Cosa Nostra” ketino įvykdyti teroro aktą 1992 metais. Jo bosas velionis Nino Gioe jam sakė: „Įsivaizduok, kas bus, jeigu vieną dieną Italija nubus ir pamatys, kad Pizos bokšto nebėra”. Mafiozai tikėjosi, kad sprogimas sukels valdžiai šoką ir privers ją padaryti nuolaidų, rašo „The Times”.

Tarp kitų galimų taikinių buvo Šv.Jono Krikštytojo katedra ant Laterano kalvos ir Šv.Jurgio bažnyčia Romoje, taip pat Žemės ūkio akademijos pastatas Florencijoje. Architektūros paminklui sugriauti buvo paruošta sprogmenų. Bet operaciją teko atidėti, kadangi buvo suimti keli mafijos vadeivos.

G.La Barbera duoda parodymus didelį atgarsį sukėlusiame procese dėl „Cosa Nostra” bendradarbiavimo su Italijos politikais. Teismas posėdžiauja Palerme. Buvę Italijos ministrai ir aukšti policijos pareigūnai kaltinami dėl to, jog jie slapta sudarė sandėrį su Sicilijos mafija, kad užkirstų kelią serijai teroro aktų dešimtajame dešimtmetyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.