Skyrė bausmę: išžaginti

Į prievartautojų pinkles Indijoje galima pakliūti ne tik pasiklydus gatvėje ar įlipus į įtartiną transporto priemonę. Bausmę – grupinį išžaginimą – merginai čia skyrė ir vieno kaimo vyresniųjų teismas, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis BBC ir „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 24, 2014, 7:10 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:11 AM

Nuo 2012-ųjų, kai Delio autobuse keli vyrai žiauriai išžagino studentę, Indijoje netyla protestai dėl moterų patiriamos prievartos. Nors valdžia sugriežtino su lytine prievarta susijusius įstatymus, žiaurus elgesys su moterimis ir diskriminacija yra giliai įsišaknijusi Indijoje.

Tai šią savaitę patvirtino ir žiaurus nusikaltimas, įvykdytas viename Vakarų Bengalijos valstijos kaime.

Vietos gyventojus čia supykdė 20-metės jų genties atstovės ir vyro iš kito kaimo meilės istorija. Poros santykiai truko beveik penkerius metus, o galiausiai praėjusį pirmadienį vyras apsilankė merginos namuose norėdamas jai pasipiršti.

Kaimo gyventojai jį pastebėjo ir surengė savo teismą. Už įsimylėjimą, kuris buvo pripažintas nusikaltimu, 13-os kaimo vyresniųjų taryba skyrė porai po 25 tūkst. rupijų (daugiau nei 1 tūkst. litų) baudą.

Atvykėlis iš kito kaimo susimokėjo, tačiau jo mylimosios šeima to padaryti negalėjo, nes neturėjo pinigų. Tuomet kaimo lyderis – jis yra tolimas merginos giminaitis – nurodė ją išžaginti.

„Tad eikite, mėgaukitės mergina ir pasilinksminkite“, – taip esą kaimo gyventojams pasakęs vyras. Teigiama, kad „nuteistąją“ išžagino 13 vyrų, dešimt jų – neoficialaus teismo teisėjai. Nors nusikaltimas įvykdytas pirmadienio vakarą, moters šeima surado drąsos kreiptis į policijos pareigūnus tik trečiadienio popietę.

Tos pačios dienos vakarą išžaginta indė paguldyta į ligoninę, nes prieš tai kaimo bendruomenė neleido jos gydyti. Nukentėjusiosios būklė kritinė.

„Nusikaltimą įvykdė mūsų žmonės. Jie kankino mano dukterį ir numetė ją prie namų vėlai vakare. Bandėme vykti į ligoninę, bet jie mums neleido“, – kalbėjo nukentėjusiosios motina.

2010-aisiais Vakarų Bengalijos Birbhumo kaimo vyresnieji nurodė trims genties moterims išsirengti ir vaikščioti nuogoms prieš didelę žmonių minią. Moterys nubaustos dėl artimų santykių su vyrais iš kitų bendruomenių.

Neoficialūs Indijos kaimų teismai poroms, pažeidusioms vietos gyventojų elgesio kodą, skiria ir mirties bausmę.

Tarptautinė bendruomenė pastaruoju metu sutelkusi dėmesį į indžių patiriamą prievartą. Galbūt todėl praėjusį rudenį daug kas už gryną pinigą priėmė juodojo humoro publikaciją tinklalapyje „National Report“. Čia buvo rašoma apie tariamą žaginimo festivalį Indijoje.

Anonimo parašyta melaginga istorija sulaukė nemažai kritikos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.