Restoranų darbuotojus penkerius metus kvailinęs belgas - nužudytas

Belgas Titus Clarysse’as kelerius metus buvo tikras restoranų darbuotojų siaubas. Vyriškis nuolat išsmukdavo pasivaišinęs, tačiau nesusimokėjęs. Ar už tai jis galėjo būti nužudytas?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-25 05:00, atnaujinta 2018-02-17 03:12

Painią bylą tirianti Belgijos policija kol kas informacijos pateikia nedaug. Tačiau šalies žiniasklaidoje jau verda spėlionės dėl kraupaus vyro likimo.

35 metų T.Clarysse’as Gento mieste buvo pagarsėjęs kaip sunkiai sučiumpamas sukčius. Iš valstybės skiriamų pašalpų gyvenęs vyras lepindavosi gardžiausiais patiekalais ir gėrimais.

T.Clarysse’as įeidavo į restoraną, kuo ramiausiai užsisakydavo omarą su brangiu brendžiu arba kokį kitą ištaigingą patiekalą, pasisotindavo ir išeidavo nesusimokėjęs.

Per penkerius metus vyras taip pasielgė apie 100 kartų.

Galiausiai apgavikas rastas negyvas. Žiniasklaida pranešė, kad T.Clarysse’as buvo nudurtas, bet policija atsisakė tai patvirtinti.

Žinoma tik tiek, kad pareigūnai pradėjo tyrimą dėl žmogžudystės.

Neabejojama, kad policija ieškos sąsajų tarp nusikaltimo ir nesumokėtų restoranų sąskaitų.

„Ar jis pernelyg išvedė iš kantrybės karštakošį virėją, ar jis buvo nužudytas gerai pagaląstu „Sabatier“ peiliu? Ką jis valgė paskutinį kartą?“ – aistras kursto žiniasklaida.

Gento regiono restoranų ir viešbučių federacijos vadovas Timas Joiris tikriausiai bus apklaustas pareigūnų. Tačiau vyras sunkiai gali patikėti, kad kas nors iš restoranų darbuotojų ir savininkų, kurie dažnai jam skundėsi T.Clarysse’u, būtų galėjęs ryžtis žmogžudystei.

„Keikti jį? Galbūt. Bet žudyti? – negalėjo patikėti T.Joiris. – Jis visiems buvo problema. Ir dar blogiau, kad ilgai niekas nenumanė, kaip ją spręsti. Žinojome, kaip jis atrodo, bet, žinote, vasarą žmonių pilnoje judrioje terasoje jis mokėjo įsilieti į minią.“

Anot T.Joirio, sukčius išbandė įvairiausius restoranus, tarp jų – ir pačius brangiausius.

Ilgainiui tapo pažįstamas ir T.Clarysse’o braižas. Belgas – iš tų klientų, kurie viską pasiimdavo nuo stalo, net duonos trupinius.

„Jis užsisakydavo viską – visą valgiaraštį. Sėdėdavo ir laukdavo pavalgęs – išgerdavo dar alaus, brendžio. Nekalbame apie agresyvų vaikiną. Jis tiesiog buvo patenkintas, kad jam pasiseka išsisukti“, – pasakojo T.Joiris.

Bet nužudytasis, kurio lavoną rado tėvas, esą susidėdavo su netinkamais draugais. Už restoranų sąskaitų neapmokėjimą jam buvo skirta 6 mėnesių kalėjimo bausmė ir 1650 eurų bauda. („The Independent“, AP, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.