„Berkut“ smurto įrašą paviešinęs milicininkas - persekiojamas

Ukrainietis milicininkas, kuris paviešino vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip riaušių malšinimo dalinio „Berkut“ pareigūnai tyčiojasi iš nuogo protestuotojo, buvo priverstas bėgti iš šalies. Į Europos Sąjungą išvykęs vyras teigia, kad dabar milicija jį persekioja, jau apklausė jo giminaičius, rašo pravda.com.ua.

Įrašą paviešinęs milicininkas iškart atsistatydino ir spruko iš Ukrainos.<br>„Youtube" nuotr.
Įrašą paviešinęs milicininkas iškart atsistatydino ir spruko iš Ukrainos.<br>„Youtube" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 27, 2014, 11:02 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 1:45 AM

„Net nežinau, kokius parinkti žodžius. Tai net ne pasipiktinimas. Man apmaudu, kad skleidžiamas absoliutus melas. Ir juo tikima“, - televizijai „TSN“ kalbėjo buvęs milicininkas, kurio pavardė neatskleidžiama.

Televizijos reportaže kalbinamas vyras teigė, jog dar prieš savaitę aklai tikėjo milicija, ir visiškai netikėjo, kad pareigūnai grobia aktyvistus ir iš jų tyčiojasi. Kol to nepamatė savo akimis.

„Kai specialiųjų dalinių pareigūnai jaučiasi apsaugoti, t.y. jų niekas nefilmuoja, niekas nemato, jie yra su kaukėmis, tai jie galvoja, kad išsisuks nenubausti“, - pažymėjo „TSN“ pašnekovas, kuris Ukrainos vidaus reikalų sistemoje tarnavo 12 metų.

Vyras tvirtino, kad pasaulį papiktinęs vaizdo įrašas į jo rankas pakliuvo atsitiktinai. „Jį atnešė kitas žmogus ir perkėlė į mano kompiuterį. Matyt, per neatsargumą jo neištrynė“, - pasakojo jis.

Ukrainietis teigė, jog įrašą nedelsdamas perdavė savo draugui, kad tas paviešintų jį internete. Iškart po to milicininkas parašė pareiškimą apie atsistatydinimą. Dabar milicija ieško ir jo, ir įrašą paviešinusio jo draugo. Pareigūnai jau apklausė visą informatoriaus giminę.

„Bijojau tada ir dabar bijau. Bet mano baimė – tik smulkmena palyginus su tuo, ką išvydome tame vaizdo įraše“, - teigė vyras.

Kaip praėjusią savaitę patyčios.htm#.UuYSWW_ZBCI"="">patyčios.htm#.UuYSWW_ZBCI"" target="_blank">pranešė lrytas.lt, „Berkut“ išrengė aktyvistą Michailą Gavriliuką nuogai, jį mušė ir vertė stovėti šaltyje, siūlė pozuoti nuotraukoms su kirviu rankose ir liepė šaukti „Myliu „Berkut“.

Parengė Eglė Buitkienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.