Prancūzijoje - prekybos centro stogo griūtis

Prancūzijos pietuose trečiadienio vakarą įgriuvo dalis didžiausio Nicos prekybos centro stogo. Pagal pirminius pranešimus nukentėjo du žmonės. Iš pradžių dar trijų žmonių ieškota po nuolaužomis, bet vėliau paaiškėjo, kad jų ten nebuvo. Gelbėtojai faktą, kad aukų buvo išvengta, vadina stebuklu.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrt.lt

Feb 6, 2014, 10:52 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 3:47 PM

Prancūzų žandarai ir gaisrininkai buvo iškviesti į „Carrefour“ prekybos centrą Nicoje apie puse šeštos vakaro – iškart po to, kai įgriuvo prekinė šios parduotuvės stogo dalis. Maždaug 200 kvadratinių metrų ploto konstrukcija įgriuvo tiesiai virš prekybos centre esančios vaistinės.

Abi sužeistos moterys ir dirbo vaistinėje, ties kuria įgriuvo pastato stogo dalis.

Liudininkų teigimu, nuo įgriuvusių stogo konstrukcijų pasipylė daugybė vandens, todėl įtariama, kad griūtį galėjo sukelti dėl kol kas nenustatytų priežasčių ant stogo susikaupęs didelis kiekis lietaus vandens.

Gelbėtojų komandos turėjo iš pradžių sutvirtinti pažeistas konstrukcijas, kad galėtų iškelti nuolaužas.

Prekybos centras yra įsikūręs Varo slėnyje į vakarus nuo Nicos ir yra didžiausias šiame regione. Prancūzų pareigūnai taip pat pradėjo tyrimą dėl galimų perkybos centro pastato eksploatacijos taisyklių pažeidimų, bei galimų statybinių konstrukcijų defektų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.