Rusijos turtuolio V.Potanino žmona po skyrybų liko basa

Rusijos oligarchai garsėja ne tik savo milijardais, bet ir kilniais projektais. Tačiau vienas turtingiausių rusų milijardierių Vladimiras Potaninas labdarai paaukojo kone visą turtą. Kodėl?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 11, 2014, 7:00 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:38 AM

Dar pernai 53 metų milijardierius elgėsi kaip tipiškas rusų oligarchas – viename prabangiame Niujorko restorane jis taškėsi pinigais ir už 1,8 kilogramo baltųjų trumų vakarienę paklojo 95 tūkst. dolerių, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis „Komersant“ informacija.

Tačiau tais pačiais metais nutiko kai kas netikėta – verslininkas prisijungė prie JAV labdaros kampanijos „The Giving Pledge“ ir ėmė aukoti labdarai. Kas mėnesį – vis po didesnę sumą.

Dabar jau aišku, kad ketvirtas pagal turtingumą Rusijos žmogus, kurio turtas dar pernai vertintas 14,3 mlrd. dolerių, didžiąją dalį šios sumos paaukojo labdarai. Esą liko tik solidžios, bet, palyginti su turtu, kuklios sumos trims V.Potanino vaikams.

Paaiškėjo ir tokia V.Potanino dosnumo priežastis – anksčiau teigęs, jog nenori išlepinti savo vaikų, iš prekybos metalais bei paskolomis turtus susikrovęs rusas, pasirodo, turėjo asmeninių priežasčių.

Dėl visko esą kaltos skyrybos su 52-mete žmona Natalija. Investicijų kompanijos „Interros“ savininkas su savo žmona oficialiai turėtų išsiskirti šio mėnesio pabaigoje, nors prašymas buvo pateiktas dar pernai gruodį – kaip tik tuomet, kai V.Potaninas savo turtą pradėjo aktyviai dalyti labdaros organizacijoms.

V.Potaninas tikina, kad santuokinis gyvenimas realiai nutrūko dar prieš 7 metus ir jie su N.Potanina seniai gyvena atskirai, kartu neturi jokio bendro turto.

Vis dėlto N.Potanina su tuo nesutinka ir nori, kad jos skyrybų su vyru procesas būtų viešas. Moteris kaltina skirtis panorusį vyrą dėl bendro turto slėpimo ir per advokatus tikisi išsireikalauti jai neva priklausančią dalį.

„Kaip tik dabar ieškome, kur V.Potaninas išslapstė savo aktyvus. Su žmona jis turėjo bendro turto, kuris jai turėtų teisėtai priklausyti pagal skyrybų susitarimą“, – teigė N.Potaninos advokatas Filipas Riabčenka.

V.Potanino teisininkai teigia, jog žmona dar 2007 m. pritarė savo vyro sprendimui pačiam tvarkyti bendrą turtą, o pernai esą sutiko ir su milijardieriaus sprendimu aukoti labdarai. Moteris esą netgi nenutuokė, kad labdarai atiteks beveik viskas, o ji pati negaus nė rublio iš V.Potanino turto.

Beje, dalį pinigų V.Potaninas paskyrė ir Sočio olimpinėms žaidynėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.