Kruvinose Maidano kautynėse – spec. tarnybų šešėlis (video)

Spėjimai, kad kruvinuose susirėmimuose Ukrainos sostinėje dalyvavo ne tik „Berkut“ ir Vidaus kariuomenės pajėgos, bet ir specialiųjų dalinių kovotojai, įgavo realaus pagrindo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 21, 2014, 8:15 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:20 AM

Ukrainietis liaudies deputatas Olegas Liaško atpažino vieną Kijevo centre užfiksuotą karį su automatu. Politikas įsitikinęs, kad tai - buvęs specialiojo būrio „Alfa“ kovotojas 43 metų pulkininkas Sergejus Asaveliukas. Jis laikomas ypač patyrusiu kovotoju, skelbia tinklapis https://maxpark.com

Šis atpažintas specialiųjų tarnybų karys, pravarde Assa, anksčiau yra buvęs ir Odesos mero Eduardo Gurvico asmens sargybinis.

Išstudijavę karių būrelio nuotrauką, žinovai konstatavo, kad nei „Berkut“, nei Vidaus kariuomenės pajėgos neturi tokios aprangos, šalmų.

Peržiūrėję vaizdo įrašus, ukrainiečiai apstulbo – S.Asaveliukas pirmąkart Kijeve užfiksuotas dar praėjusių metų gruodžio 1-ąją. Civiliai vilkintis pulkininkas buvo greta „tituškų“.

„Esame čia, kad nebūtų jokių provokacijų“, - žurnalistams sakė S.Asaveliukas, prieš kameras parodęs ir savo pažymėjimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.